Planuojama, kad naujasis didelis SUV „Maserati Levante“ debiutuos tradicinėje Detroito (JAV) parodoje kitų metų sausį, o prekybos salonus jis turėtų pasiekti vasaros pradžioje. „Naujokas“ bus gaminamas įmonės fabrike Turine, Šiaurės Italijoje, kur pirmieji automobiliai nuo konvejerio nuriedėjo jau liepos mėnesį.

„Levante“ bus gaminama prieš ketverius metus Frankurto parodoje parodyto koncepcinio „Kubang“ pagrindu. Visais ratais varomas penkių vietų automobilis bus komplektuojamas su 6 cilindrų dyzeliniu ir „Ferrari“ gamybos benzininėmis „šešiuke“ bei „aštuoniuke“, kurių galia sieks iki 580 AG, o į ratus ją perduos 8 laipsnių automatinė ZF transmisija. Vėliau pirkėjams planuojama pateikti ir „Levante“ su hibridine pavara.

Tuo metu kitų „Maserati“ modelių „Ghibli“ ir „Quattroporte“ linijose didesnių pokyčių neplanuojama iki 2018 metų, o 2014-aisiais Ženevos parodoje pristatyto dviviečio koncepcinio kupė „Maserati Alfieri“ gamybos pradžia nukelta iš 2016-ųjų į 2017-uosius.

2017-aisiais turėjusi debiutuoti šio modelio versija nuimamu stogu greičiausiai apskritai bus atidėta geresniems laikams dėl visame pasaulyje mažėjančių pardavimų ir ypatingai kritusios tokių automobilių paklausos Kinijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)