Naujasis „Audi Q7“ pelnė aukščiausius balus už vairuotojo ir keleivių apsaugą priekinių bei šoninių susidūrimų atvejais, taip pat už pėsčiųjų ir ypač vaikų saugumą. Erdviame „Audi Q7“ salone yra „Isofix“ fiksatoriai net šešioms vaikiškoms kėdutėms pritvirtinti. Puiki sauga užtikrinama ne tik priekyje ir gale sėdintiems keleiviams, bet ir papildomoje, trečiojoje eilėje įsitaisiusiems suaugusiems ir vaikams.

Minėtoje papildomoje eilėje yra galimybė tvirtinti „ECE Group III“ tipo vaikiškas kėdutes, skirtas iki 36 kilogramų sveriantiems mažiesiems keleiviams.

„Euro NCAP“ ekspertai „Euro NCAP Advanced“ apdovanojimu įvertino automobilio bazinėje komplektacijoje esančius „Audi Pre Sense Basic“ saugos sistemą ir pakartotinio susidūrimo išvengimo pagalbininką. Minėta sistema prieš smūgį operatyviai uždaro langus ir stoglangį bei įtempia saugos diržus, o po jo automatiškai aktyvuoja stabdžius, neleisdama automobiliui tapti nevaldomu ir padėdama išvengti galimų pakartotinių smūgių.

„Audi“ bendrovė savo gaminamiems automobiliams taiko griežtesnius, nei įstatymų reikalaujamus saugos standartus. Pagrindinė elektroninė „Audi Q7“ saugos sistema yra bazinėje komplektacijoje esantis „Pre Sense City“ pagalbininkas, stebintis priešais važiuojantį automobilį esančią ir, esant reikalui, automatiškai pristabdanti arba net visiškai sustabdanti automobilį. Važiuojant iki 40 km/val. greičiu, daugelio pavojingų situacijų išvengiama automatiškai, sistemai atliekant vairuotojo įspėjimą, arba automobilio pristabdymą/sustabdymą. Važiuojant virš 85 km/val. greičiu apie galimus pavojus sistema vairuotoją tik įspėja.

Euro NCAP ekspertai taip pat atkreipė dėmesį į Audi Q7 masyvumą ir automobilio gabaritų bei erdvaus salono įtaką saugumui, tačiau pabrėžė, kad šiuo atveju gerus saugos rezultatus lėmė ne vien automobilio dydis, bet ir puikus aktyvios bei pasyvios saugos priemonių rinkinys bei ištobulinti inžineriniai saugos sprendimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)