Galima tik įsivaizduoti koks buvo „Tesla“ elektromobilių savininkų nustebimas, kai jie perskaitė laišką, kad per dažnai naudojasi greito įkrovimo stotelėmis. Laiškus gavo net ir tie automobilių savininkai, kurie vos kartą ar du naudojosi šia paslauga. Dar daugiau žibalo į ugnį šliukštelėjo tas faktas, kad perkant elektromobilį gamintojas žadėjo savininkams galimybę visą laiką nemokamai naudotis greito įkrovimo stotelėmis. 

Tačiau tikriausiai kompanija per vėlai suprato padariusi klaidą – tie pirkėjai, kurie gyvena netoli greito įkrovimo stotelių, mielai jomis naudojasi visada, kai tik reikia įkrauti elektromobilį. Žinoma, kadangi „Tesla Model S“, priklausomai nuo akumuliatorių talpos, vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau kaip 500 kilometrų, dažniausiai kasdien įkrauti nereikia, bet kodėl gi nepasinaudoti suteikta nemokama galimybe?

Tuo tarpu „Tesla Motors“ pakeitė savo toną ir laiškuose elektromobilių savininkus informuoja, kad greito įkrovimo stotelės yra skirtos įkrauti automobilį tolimos kelionės metu. Kaip galima suprasti, greitai pasipylė pasipiktinusių savininkų laiškai – ypatingai tų, kurie tokia galimybe pasinaudojo vos kartą ar du.

Galimybė įkrauti per 30 min

Galima tik spėti, kokia buvo priežastis, privertusi „Tesla Motors“ kompaniją išsiuntinėti tokius laiškus. Mažiausiai tikėtina, kad taip jie nusprendė, kad nemokamo įkrovimo paslauga besidžiaugiantys elektromobilių savininkai sunaudoja per daug elektros. Daugiau tikėtina (taip skelbiama ir laiške), kad nuolatos čia įkraunantys savo elektromobilius (ir paliekantys juos prijungtus ilgam laikui) neleidžia šia galimybe pasinaudoti tiems, kam jos labiausiai reikia – t.y., važiuojantiems tolimą atstumą.

Pasinaudojus greito įkrovimo paslauga vos per 30 min. elektromobilį galima įkrauti tiek, kad juo bus galima nuvažiuoti dar mažiausiai 270 kilometrų. Bet, kaip perspėja specialistai, toks greitas, bet dažnas įkrovimas mažina akumuliatorių tarnavimo laiką. Galbūt tai dar viena priežastis, kodėl „Tesla“ savininkai raginami krauti savo elektromobilius iš įprasto elektros tinklo namuose. 

Kaip ten bebūtų šiuo metu visame pasaulyje yra 499 greito įkrovimo stotelės, kuriose įrengta 2810 įkroviklių, kurių jungtys yra tinkamos išskirtinai „Tesla“ elektromobiliams. Šių stotelių tinklas nuolatos plečiasi, o kitais metais planuojama, kad tokios stotelės atsiras ir Baltijos šalyse, tame tarpe ir Lietuvoje, kuri bus įrengta ties „Via Baltica“ magistrale netoli Kauno.

Čia galite pamatyti „Tesla“ elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą ir numatoma plėtrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)