Šiame segmente kur kažkada karaliavo tik vokiškų markių – „Audi“, BMW ir „Mercedes“ automobiliai, taip pat japonų „Lexus“ modeliai – korėjiečių „Hyundai“ kompanija seniai nebesijaučia pilka pelytė po šluota.

Puikiausias to įrodymas – sėkminga prekyba prabangiais „Genesis“ ir „Equus“ sedanais. Nors jie kainuoja panašiai kaip pripažintų gamintojų baziniai automobiliai, bet už tą pačią kainą siūlo nepalyginamai geresnes komplektacijas. O turtingi žmonės ir yra turtingi, kadangi moka skaičiuoti pinigus, tad prestižiniai korėjiečių sedanai nestokoja paklausos.

Todėl neturėtų stebinti naujas korėjiečių modelis – prabangus kupė automobilis „Vision G“. Tiesa, tai kol kas tik koncepcinė versija, pristatyta savaitgalį vykusiame „Pebble Beach Concours d'Elegance“ konkurse.

Ją sukūrė kompanijos JAV dizaino padalinys, vadovaujamas pagrindinio įmonės dizainerio vokiečio Peterio Schreyerio. Po automobilio variklio gaubtu sumontuotas atmosferinis V8 5.0 l/420 AG benzininis variklis. Pasak kompanijos rinkodarininkų šis ne tik išskirtine išore, bet ir itin efektingu bei prabangiu salonu pasižymintis automobilis rinkoje konkuruos su tokiais modeliais kaip 6 serijos BMW ir S klasės „Mercedes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)