Koncepciniame modelyje pristatytą vandens įpurškimo sistemą turės ir serijinės gamybos BMW modeliai, tame tarpe 2018 metais debiutuosiantis naujos kartos 3 serijos BMW. Ši sistema į įsiurbimo kolektorių įpurškia vandens garus, kurie atvėsina į degimo kamerą paduodamą orą. Dėl to kameroje žymiai sumažinama temperatūra, leidžianti padidinti slėgi ir paankstinti degimą.

Šie sprendimai gamintojui leis padidinti variklio galią ir sukimo momentą, tai pat sumažinti dėl itin aukštos temperatūros patiriamą detalių dilimą. Kol kas tokia technologija buvo naudojama tik sportiniuose automobiliuose.
Naujos kartos 3 serijos BMW (gamyklinis kodas G20) turės ne tik vandens įpurškimo sistemą, bet ir bus pagamintas naudojant naująją kompanijos modulinę CLAR (Cluster Architecture) platformą. Ši platforma bus naudojama visų BMW su galiniais varančiaisiais ratais gamybai ir leis dar labiau sumažinti automobilių svorį bei pagerinti valdymo savybes.

Pirmasis bavarų automobilis, pagamintas naudojant CLAR platformą, yra birželio mėnesį Miunchene pristatytas naujos kartos 7 serijos BMW (gamyklinis kodas G11/12), prekyba kuriuo bus pradėta spalio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)