Naujų ir naudotų automobilių apžvalgas rengianti „iSeeCars“ svetainė įvertino 4 milijonų JAV parduotų naujų (nuo 2013 m. rugsėjo mėn. iki 2014 m. kovo mėn. ) ir po metų tokiu pačiu laikotarpiu parduotų metų senumo automobilių duomenis. Taip pavyko sužinoti kokios markės ir modelio automobilius amerikiečiai dažniausiai parduodavo, nors nuo automobilio įsigijimo būdavo praėję vos vieneri metai ar dar mažiau laiko. 

Neseniai automobilį įsigiję pirkėjai juos parduodavo dėl mažesnių ar didesnių erzinančių gedimų, taip pat priežasčių, kurių jie neįvertino prieš pirkdami automobilį (pavyzdžiui, jis nepakankamai talpus, komfortiškas ar greitas, taip pat pirkėjo netenkino automobilio kokybė).

Žinoma, automobilių pardavėjai mielai sutinka nupirkti neseniai parduotą automobilį, tik šįkart už gerokai mažesnę kainą nei jį įsigijo pirkėjas – kai kurie nauji automobiliai per pirmuosius metus nuvertėja net iki 30 procentų.

O ir įsigyjant naudotą automobilį verta atkreipti dėmesį į šį septynių automobilių sąrašą – išties gerais automobiliais niekas neskuba greitai atsikratyti.

Modelis /Per pirmus metus parduotų automobilių (procentais)

- „Buick Regal“ , 10.7 proc.

- „Chevrolet Sonic“,  8.9 proc.

- BMW X1, 7.8 proc.

- „Dodge Charger“, 7.7 proc.

- C klasės „Mercedes“, 7.4 proc.

- „Chevrolet Cruze“, 7.2 proc.

- „Nissan Frontier“, 6.9 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)