Pagal pasiektą susitarimą su JAV nacionaline kelių saugumo administracija(NHTSA) koncernas taip pat įsipareigojo išpirkti iš rinkų maždaug 1,5 mln. transporto priemonių.
Taip pat nepriklausoma stebėsenos bendrovė tikrins ir atliks auditą dėl Italijos gamintojos atliktų per pastaruosius trejus metus atšaukimų.
Bauda įmonei skirta praėjus vos vienai dienai po to, kai ši paskelbė apie dar vieną planuojamą atšaukimą dėl netinkamos programinės įrangos viename iš savo modelių.
Oficialiame savo pareiškime NHTSA teigia, kad „Fiat Chrysler“ sutiko su trijose srityse aptiktais pažeidimais, nors procesas buvo „vykdomas efektyviai ir laiku, o transporto priemonių savininkai ir NHTSA informuoti“.
„Fiat Chrysler“ netinkami veiksmai kėlė grėsmę ne tik milijonams jos klientų, bet ir kitiems vairuotojams“, – teigia NHTSA administratorius Markas Rouskaindas (Mark Rosekind).
105 mln. JAV dolerių siekianti bauda tampa didžiausia NHTSA skirta nuobauda – ankstesniu rekordu laikyta 70 mln. JAV dolerių siekusi suma, šiemet sausį skirta Japonijos automobilių gamintojai „Honda“. Tuomet reguliavimo institucija apkaltino automobilių gamintoją dėl kilusių problemų vykdant 23 skirtingų modelių transporto priemonių atšaukimus – iš rinkų buvo išimta daugiau kaip 11 mln. techniškai netvarkingų automobilių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)