„Klientų apklausos rodo, kad renkantis naują automobilį degalų sąnaudos ir ekologiškumas yra vieni svarbiausių pasirinkimo kriterijų. Tai, kaip įsivaizduojame ekologišką automobilį, palaipsniui keičiasi, nes mažos degalų sąnaudos ir nedidelė tarša tampa būdinga vis daugiau  vidutinės ar aukštesnės klasės automobilių su dyzeliniais ar benzininiais varikliais“, – tvirtina SEB banko Lizingo departamento direktorius Saulius Mickus.

Pernai SEB banko lizingo paslaugomis pasinaudojo daugiau kaip 1,1 tūkst. ekologiškų automobilių pirkėjų – penktadaliu daugiau negu prieš metus. Jiems įsigyti finansuojama suma siekė 14,6 mln. eurų. Vidutinės klasės ekologiško automobilio kaina siekia nuo 19 tūkst. eurų, komfortiškos klasės – nuo 24 tūkst. eurų. Kas devintą automobilį įsigijo fiziniai asmenys. Tai maždaug pusantro karto daugiau negu prieš metus. Ekologiškais automobiliais pirkėjai nuolat domisi ir šiemet.

Kompanija nurodo, kad pernai moterys dažniau rinkosi kompaktinius „Nissan“ modelius „Note“ ar „Micra“, o vyrai „Volkswagen“ modelius „Passat“, „Golf“, „Jetta“. Taip pat populiarūs „Toyota“ modeliai „Auris“, „Verso“, „Corolla“, „Škoda“ modelis „Octavia“.

SEB bankai visose Baltijos šalyse ekologiškais automobiliais laiko automobilius, kurių anglies dvideginio išmetimas neviršija 110 g/ km. Pirkėjai gali rinktis iš maždaug 100 tokius kriterijus atitinkančių modelių. Tarp jų yra tokių vidutinės klasės automobilių kaip „BMW X5 eDrive“, „Audi A6 2.0 TDI Ultra“ ar naujasis „Volkswagen Passat 1,6 TDI BMT“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)