„Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiančius išmaniuosius telefonus turintys vairuotojai, jau įsigiję 2015 metų „Sonata“ sedaną su navigacine sistema nuo šiol automobilių tiekėjų gali prašyti nemokamai įdiegti sistemą. Ši padeda su automobilio kompiuteriu sujungti išmanųjį telefoną ir prie tokių programėlių kaip „Google Maps“ jungtis balsu valdomomis komandomis, kontrolės mygtukais ant vairo ar per prietaisų skydelyje įmontuotą lietimui jautrų ekraną.

Pirmą kartą apie tokius įmonės planus pradėta kalbėti dar 2014 metais. Praėjusių metų sausį „Google“ pranešė dirbanti su tokiomis automobilių gamintojomis kaip „Hyundai“, „Audi“ ir „Honda“ bei planuojanti integruoti savo programinę įrangą į elektroninę automobilio valdymo sistemą prietaisų skydelyje.

Technologijos sferos milžinė teigia, kad sistema galės būti diegiama 28-iuose iki 2016 metų pagamintuose transporto priemonių modeliuose. Panašių planų turi ir „Google“ konkurentė „Apple“ – ji pasirašė bendradarbiavimo susitarimus su automobilių gamintojais BMW, „General Motors“ ir „Honda“.

„Hyundai“, kartu su savo antrine bendrove „Kia Motors“ laikoma penkta didžiausia automobilių gamybos grupe, teigia planuojanti „Android“ sistemą diegti ir kituose savo gamybos modeliuose, taip pat jau greitai siūlyti „Apple“ sistemos versiją „CarPlay“. Įmonės atstovai priduria, kad „aukštosios technologijos“ leidžia pagerinti ir vairavimo saugumą. „Išmaniojo telefono ekranas įjungus „Android Auto“ yra blokuojamas, todėl vairuotojai telefonais naudotis tiesiogiai nebegali“, nurodoma oficialiame pranešime.