Tačiau dvi Turine įsikūrusios automobilių dizaino ir išskirtinių automobilių gaminimo įmonės nutarė atkurti šią parodą. Tiesa, tai bus visai kitokio stiliaus paroda. „Torino design“ ir „Up Design“ įmonės surengs nedidelę išskirtinių automobilių parodą po atviru dangumi.

„Torino design“ ketina į parodą atvežti naujo superautomobilio prototipą. Tai bus dvylikos cilindrų daugiau kaip 800 AG sportinė kupė, pavadinta „Super Sport“. Ją italai, esant paklausai, galėtų netrukus pradėti gaminti pagal užsakymą ir pardavinėtų po maždaug 1 mln. eurų.

„Super Sport“ buvo sukurtas pagal vieno kliento pageidavimą, tokių automobilių italai galėtų pagaminti nuo 20 iki 50 vienetų. Parodoje bus demonstruojamas automobilio maketas ir jo iš anglies pluošto pagaminta važiuoklė, jau paruošta gamybai.

„Torino Design“ vadovas Roberto Piatti kol kas dienraščiui „Autonews“ atsisakė atskleisti užsakovo pavardę ir žadėjo apie gamybos planus bei šį automobilį užsakiusį asmenį daugiau informacijos pateikti parodos metu. R. Piatti kažkada dirbo „Bertone“ ir IDEA dizaino studijose, bet prieš devynerius metus išėjo iš darbo ir įkūrė savo kompaniją. Per tą laiką jo kompanija sukūrė per du šimtus automobilių ir sunkiojo transporto dizaino projektų, iš kurių dauguma užsakovų – kinai.

Kita įmonė, „Up Design“, paruošė „Mole 01„ prototipą – jis turi aštuonių cilindrų variklį ir taip pat yra labai galingas ir greitas. „Up Design“ galėtų pagaminti aštuonis tokius automobilius, ir kiekvienas jų kainuotų po maždaug 200 000 eurų. „Up Design“ taip pat dirba daugiausiai su užsakovais iš Kinijos, tačiau kuria projektus ir „Fiat-Chrysler“ koncernui.

Abu šie koncepciniai modeliai bus parodyti Turino parodoje, kuri vyks birželio 11 dieną po atviru dangumi. Šiame renginyje dalyvaus ir daugiau žinomų automobilių kūrimo bei gamybos įmonių, pavyzdžiui, šioje parodoje „Pininfarina“ švęs savo 85 metų gimtadienį. Be to, čia bus eksponuojama daug klasikinių automobilių.

„Piko minutės“ Žinių radijo eteryje transliuojamos pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.