Kaip DELFI pasakojo bendrovės „Silberauto" Komercinių automobilių pardavimo Lietuvoje vadovas Narimantas Katarskis, mūsų šalyje populiariausias „Mercedes-Benz" komercinis automobilis yra „Sprinter", o per metus jo atstovaujamas padalinys parduoda apie 200 mašinų.

„Lietuvoje komerciniai automobiliai dažniausiai perkami „iš popieriaus", jų net neišbandžius, o apsisprendimą dažniausiai nulemia techninės galimybės ir kaina. Todėl ir surengėme šį renginį, kad būtų galima iš arti susipažinti ir išbandyti mūsų komercinius automobilius", - sakė N. Katarskis.

Kaip svarbiausią konkurentą Lietuvos komercinių automobilių rinkoje jis įvardijo „Volkswagen" markę. Kalbėdamas apie prieš porą metų pasirodžiusį „Citan“, jis paminėjo, kad šiam modeliui trūksta žinomumo Lietuvoje. Tai yra bendras „Daimler“ ir „Renault“ koncernų gaminys, o N. Katarskio teigimu, techniškai „Citan“ ir „Kangoo“ sieja apie 80 proc. dalių, tačiau vokiečiai esą yra patobulinę tas dalis, kurios nulemia važiavimo patogumą, todėl jis ir yra kiek brangesnis už prancūzišką „giminaitį“.

Per Europą keliaujančią „Mercedes-Benz" komercinės paskirties automobilių parodą vilniečiai ir miesto svečiai galės apžiūrėti ketvirtadienį ir penktadienį. Vienas įdomiausių eksponatų - geltonos spalvos pirmasis „Sprinter“. Nors tokių automobilių Lietuvos keliuose nemažai, tačiau šis yra puikiai prižiūrėtas ir pasižymi nepriekaištinga būkle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)