Šį korėjiečių gamybos elektromobilį vairavo „Kia Auto“ bendrovės direktorius Gintaras Kaukėnas, jam talkino „TopGear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Karolis Judzentavičius.

Antras finišo liniją kirtęs „Nissan Leaf“ vairavęs ekipažas, kurį sudarė bendrovės „Nissan Nordic Europe Oy“ komunikacijos Baltijos šalims vadovas Mindaugas Plukys ir DELFI Auto redaktorius Tadas Markevičius, buvo pasirinkęs tokią pat sustojimų taktiką kaip ir nugalėtojai, vis dėlto korėjietiško elektromobilio atstovų pergalę nulėmė tai, kad jie kelyje galėjo palaikyti didesnį vidutinį greitį. Treti finišavo su „Volkswagen e-up“ automobiliu važiavę Audrius Gružinskas ir Žilvinas Babianskas.

Nugalėtojai maršrutą Vilnius-Palanga įveikė nuvažiavę 337 km vidutiniu 70 km/val. greičiu, baterijų įkrovimams sugaišo valandą, o visą distanciją nuvažiavo per 5 val. 27 min. 41 sek. Antras likęs ekipažas finišavo 25 minutėmis vėliau, o antrą vietą nuo trečios skyrė 48 minutės.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pirmosios elektromobilių lenktynės neapsiėjo be nuotykių. Keli ekipažai nepasiekę Kryžkalnio turėjo stoti pakelės kavinėse ir prašyti pagalbos – prieigos prie vieninteliu išsigelbėjimu buvusio elektros lizdo.

Lyderių pranašumas išryškėjo jau įpusėjus lenktynėms. Prieš varžybas ištraukti burtai lėmė, kad „Kia Soul EV“ startuos paskutinėje poroje (jų iš viso buvo penkios), t.y. dviem valandomis vėliau nei pirmoji pora. Vis dėlto kol dauguma dalyvių stojo krautis elektros energijos ne tik Vievyje arba Elektrėnuose, bet ir Kaune, „Kia“ ekipažui užteko sustoti tik Elektrėnuose ir Kryžkalnyje specialiai šioms lenktynėms pastatytą DBT greito įkrovimo stotelę jis pasiekė antras. Paskui iki Palangos likęs maždaug 130 km atstumas tapo tik formalumu.

„Mūsų pergalę lėmė vykusiai pasirinkta lenktynių taktika bei strategija ir, žinoma, automobilio techninės galimybės, leidusios per trumpiausią laiką „pasiimti“ būtent tiek energijos, kurios užtektų finišui Palangoje pasiekti“, - lenktynių spaudos centrui, Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė G. Kaukėnas.

Pasak nugalėtojo, itin džiugu, kad korėjiečių gamintojai įrodė, jog ir elektromobilių gamyboje jie ne iš kelmo spirti.

Ketvirtoje vietoje liko pirmoji finišavusi tarp dailiosios lyties atstovių, lrytas.lt žurnalistė Ilona Steponėnė su Mantvydu Žilinsku. Šis duetas su BMW i3 kelionėje sugaišo 7 val. 6 min. 8 sek. ir kiek daugiau nei dviem minutėm aplenkė tokį pat automobilį vairavusius penktuosius prizininkus – Luko Stefanovičiaus ir Rolando Kažimėko duetą.

Šeštąją vietą užėmė dar vienas „Nissan" komandos ekipažas – „Nissan e-NV200 Evalia“ vairavę Vaidotas Kviklys su Tomu Markelevičiumi (8 val. 17 min. 01 sek.), penkiomis minutėmis pranokęs „KTU informatikai“ Kęstučio Valinčiaus ir Mindaugo Jančiuko ekipažą, su „Nissan Leaf“ distanciją įveikusius per 8 val. 23 min. 36 sek.

Nors elektromobilių lenktynių dalyviai finišavo ne vienas paskui kitą, tačiau susirinkusiems nugalėtojų ir prizininkų laukimas neprailgo. Mat didžiųjų lenktynių rengėjai kartu su Susisiekimo ministerija, Lietuvos automobilių kelių direkcija, „Automagistrale“ ir „Klaipėdos regiono keliais“ žiūrovams, o labiausiai patiems mažiesiems, parengė siurprizą – suteikė progą 4-10 metų berniukams ir mergaitėms specialiai įrengtoje „drag“ ir slalomo lenktynių trasose pasivaržyti vaikiškais elektromobiliukais. Mažųjų batalijos savo azartu ko gero pranoko net suaugusiųjų kovas.

Pirmąsias šalyje elektromobilių lenktynes, oficialiai pavadintas „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“. Vilnius – Palanga“, organizavo „Lietuvos energija“ įmonių grupės narė, bendrovė „Energijos tiekimas“ ir VšĮ „Autoeventus“.

„Įsikrauk su Energijos tiekimu: Vilnius – Palanga“ rezultatai

1.      „SOUL -Aukščiausia Pavara! “   KIA SOUL EV 05:27:41
2.      NISSAN NISSAN LEAF                    05:52:14
3.      Moller Auto Savanoriai Volkswagen e-up!      06:40:14
4.      Krasta Auto BMW i3                  ` 07:06:08
5.      CityBee  BMW i3                       07:08:41
6.      NISSAN NISSAN e-NV200          08:17:01
7.      „KTU informatikai“ NISSAN LEAF                 08:23:56
8.      „Realinija“ VW e-up!                   08:39:36
9.      „Energijos tiekimas“ Nissan LEAF              08:54:52
10.    LESTO  Nissan LEAF                    10:21:32

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)