Tai yra populiariausias elektromobilis pasaulyje – nuo 2011 metų iš viso parduota jau daugiau nei 160 000 „Leaf“. Šis penkiavietis hečbekas nuo pat pradžių kurtas kaip elektra varomas automobilis ir neturi dyzelinio ar benzininio analogo. 2014 metais Lietuvos rinką pasiekė atnaujintas modelis – pasikeitė ne tik vidaus įranga, bet ir didžiausias teoriškai įveikiamas atstumas: dabar, sumontavus itin efektyvią saloną šildyti bei šaldyti galinčią šilumos pompą, jis padidėjo iki 200 kilometrų (NEDC). 24 kWh talpos ličio jonų baterija tiekia energiją 110 AG bei 280 Nm pasiekiančiam elektros motorui. Iki 100 km/val. „Leaf“ įsibėgėja per 9,9 sekundes ir gali pasiekti didesnį nei 150 km/val. greitį.

„Leaf“ pirkėjai gali rinktis iš trijų skirtingų įrangos lygių – „Visia“, Acenta“ ir „Tekna“. Pigiausia versija kainuoja nuo 34 749 eurų, brangiausia – nuo 41 250 eurų.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją