BMW i3“ nedvejodami galime vadinti ateities automobiliu šiandien. Išleisdamas pirmąjį elektromobilį BMW visai rinkai pademonstravo, kad elektromobiliai gali būti smagiai valdomi, dinamiški, išskirtinai pažangūs ir nenuobodaus dizaino.

1195 kg sveriantis „BMW i3“ automobilis yra itin vikrus, ypač starto momentu. Iki 60 km/val. greičio jis gali įsibėgėti greičiau nei per 3,7 sek., o iki 100 km/val. – per 7,2 sek. „BMW i3“ sunaudoja 20-30 proc. mažiau energijos nei kiti elektromobiliai, o vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 130-160 kilometrų.

Kurdamas „BMW i3“ Vokietijos koncernas pasiekė, kad automobilis būtų draugiškas aplinkai ne tik emisijų, bet ir naudojamų medžiagų bei gamybos prasme. Visiškai naujos architektūros „BMW i3“ gamyboje suvartojama net 50 proc. mažiau energijos, 70 proc. mažiau vandens, naudojamos alternatyvios medžiagos. Pavyzdžiui, sėdynių apmušaluose 34 proc. medžiagų sudaro perdirbti PET buteliai, prietaisų skydelio mediena gaunama tik iš tvariai plėtojamų miškų ūkių, aliuminis – iš skardinių atliekų, o kai kuriose konstrukcinėse detalėse jį pakeitė anglies pluoštu sutvirtintas plastikas (CFRP), kuris yra 30 proc. lengvesnis ir net penkis kartus tvirtesnis nei plienas. „BMW i3“ kaina „Krasta Auto“ salonuose prasideda nuo 36,4 tūkst. eurų įskaitant mokesčius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)