„Soul EV“ privers į save atkreipti dėmesį dėl kelių savybių. Visų pirma, su pilnai įkrautomis baterijomis šis elektromobilis teoriškai gali nuvažiuoti 212 km ir tai yra geriausias rezultatas po „Tesla Model S“. Antra, šis modelis kainuos nuo 29 990 eurų ir tai yra vienas patraukliausių pasiūlymų kuklioje Lietuvos elektromobilių rinkoje. Remiantis gamintojų atstovų pateikiama informacija, pigiau kainuoja tik „Volkswagen e-up“, siūlomas nuo 29 558 eurų.

Nuo standartinio „Soul“ elektrinė šio modelio versija skiriasi kelias dizaino akcentais, tačiau automobilio formos išliko lengvai atpažįstamos. Elektromobilį į priekį varo 81,4 kW (111 AG) elektros motoras, kurio sukuriamas maksimalus sukimo momentas yra 285 Nm. Iki 100 km/val. jis gali įsibėgėti per 11,2 sek., o maksimalus jo greitis yra 145 km/val.

Prijungus prie greito įkrovimo stotelės, „Soul EV“ akumuliatorius galima įkrauti maždaug per pusvalandį. Tiesa, yra ir ne tokių gerų žinių. Dėl ribotų baterijų gamintojų pajėgumų „Kia“ yra priversta sulėtinti „Soul EV“ gamybą. Todėl šių elektromobilių trūkumas jaučiamas visame pasaulyje, ne išimtis – ir Baltijos šalių rinka, kuriai šiems metams numatyta viso labo 12-15 „Soul EV” kvota. Situacija prasta net ir Norvegijoje – šios šalies „Kia“ atstovai net kreipėsi į lietuvius, prašydami parduoti keletą elektromobilių jiems. Beje, Norvegijoje „Kia Soul EV“ tapo 2015-ųjų „Metų automobiliu“.

„Soul EV“ kitą savaitę dalyvaus pirmose elektromobilių lenktynėse Lietuvoje, kuriose elektra varomi automobiliai varžysis, kuris greičiau nuvažiuos nuo Vilniaus iki Palangos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)