Didžiausiu Europos automobilių gamintoju laikomas VW teigia, kad jo grynasis pelnas 2014-aisiais siekė 10,8 mlrd. eurų, t.y. 21 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. Beje, įmonės pajamos pakilo iki 202,5 mlrd. eurų.

Gamintojos atstovai nurodo, kad savo siekius praėjusiais metais pasiekė, todėl visų metų rezultatai „teikia pasitenkinimą“ savo veikla.

Tiesa, „Volkswagen“ kalba šiais metais laukianti „aršios konkurencijos“, neramių valiutos kursų ir šokčiojančių žaliavų kainų. Atsargiai įmonė pasisako ir apie besivystančiose rinkose susidariusią situaciją.

„Atsižvelgdami į silpno augimo perspektyvas regionuose už Kinijos ribų, manome neturintys jokių garantijų, kad 2015-ieji gali būti sėkmingais metais, – kalba gamintojo finansų padalinio vadovas Hansas Dieteris Poetschas. – Besitęsiantis politinis netikrumas, stiprus valiutų šokčiojimas ir sunkios sąlygos tokiose rinkose kaip Rusija ir Brazilija mums kelia daugiausiai iššūkių“.

Beje, nors įmonė savo galimybes vertina atsargiai, tačiau mano, kad šiais metais jos pajamos gali kilstelėti iki 4 procentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)