Bendrovės „Fakto Auto“ naudotų automobilių pardavimo vadybininkas Nerijus Andrulevičius teigė, kad per mėnesį vidutiniškai parduodama 10-20 naudotų mašinų. Pasak jo, jei automobilis yra dešimties metų senumo, o jo vertė siekia apie 3 tūkst. eurų, parduoti jo per saloną greičiausiai neverta. Pirmenybė esą teikiama tiems, kurių lietuviška priežiūros istorija, be to, automobiliai turi būti ne senesni nei dešimties metų, o rida neviršyti 200 tūkst. kilometrų.

Volkswagen“ ir „Audi“ Lietuvoje atstovaujančioje bendrovėje „Moller Auto“ naudotų automobilių prekyba pernai augo trečdaliu – per metus iš „Moller Auto“ atstovybės išriedėjo 605 šeimininką pakeitusios mašinos.

„Moller Auto“ pardavimo vadovas Vaidas Lietuvaitis tvirtina, kad per saloną pardavus automobilį, įmonei tenka standartinis 400 eurų atlygis. Anot V. Lietuvaičio, naudoti automobiliai į „Moller Auto“ atrieda iš trijų šaltinių: iš naujų mašinų pirkėjų, po veiklos nuomos iš bankų atkeliaujančios transporto priemonės bei populiarūs naudoti modeliai, kuriuos pagal poreikius importuoja iš kitų šalių.

DELFI primena, kad pernai Lietuvoje įregistruoti 165 482 naudoti automobiliai. Mūsų šalyje dominuoja 11-15 metų (31 proc.) ir 16-20 metų (30 proc.) amžiaus automobiliai. Iki 5 metų amžiaus mašinos sudaro tik 6 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)