Baudos skirtos šešioms įmonėms: „SD Autocentrs“, „Ripo Autocentrs“, „Moller Auto Krasta“, „Moller Auto Ventspils“, „Moller Auto Latvia“ ir „Volkswagen“ automobilių importuotojai Baltijos valstybėse „Moller Baltic Import“. Viena įmonė visiškai atleista nuo bausmės, nes jos pateikta informacija padėjo Konkurencijos tarybai atskleisti šį pažeidimą, rašo DELFI.lv.

„Moller Baltic Import“ teks sumokėti 5 050 542 eurų dydžio baudą, „Moller Auto Latvia“ skirta 1 216 739 eurų bauda, „Moller Auto Krasta“ skirta bauda siekia 965 197 eurų, „Moller Auto Ventspils“ teks pakloti 205 104 eurus, „SD Autocentrs“ – 124 915 eurus, o „Ripo Autocentrs“ – 72 684 eurus. Bauda įmonei „SD Autocentrs“ sumažinta 10 proc., nes ši įmonė pripažino savo kaltę dėl pažeidimo, sutiko su Konkurencijos tarybos argumentais ir pažadėjo neskųsti sprendimo teismui.

Latvijos konkurencijos taryba nustatė, kad šios įmonės susitarė nekonkuruoti tarpusavyje automobilių pirkimo konkursuose. Įmonės leisdavo laimėti vienam iš anksto išrinktam pretendentui, o kitos įmonės savo ruožtu pateikdavo tarpusavyje suderintus ir klientui nepalankius siūlymus arba iš viso atsisakydavo dalyvauti automobilių pirkimo konkursuose. Prekybos atstovai reguliariai informuodavo vieni kitus dėl planų dalyvauti automobilių pirkimuose ir prašė kitų su jais nekonkuruoti – visiškai nedalyvauti konkursuose arba siūlyti aukštesnes kainas.

„Volkswagen“ automobilius Latvijoje importuojanti įmonė „Moller Baltic Import“ ne tik žinojo ir neprieštaravo tokiam rinkos padalijimui tarp prekybos atstovų, tačiau taip pat ir skatino šiuos pažeidimus, nes atlikdavo tarpininko vaidmenį keičiantis informacija.

„Volkswagen“ atstovai Latvijoje žada skųsti šį sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)