Kelių Šlėzvigo-Holšteino regione esančių degalinių klientai trečiadienį dyzelino galėjo įsigyti mokėdami po 99 euro centus už litrą. Paskutinį kartą vokiečiai mažiau nei eurą už dyzeliną buvo mokėję 2009 m. kovo mėnesį. Rekordinės aukštumos buvo pasiektos 2012 m., kai litras „dyzelio“ kainavo 1,7 euro.

Tiesa, ADAC pateikiama informacija rodo, kad Vokietijoje šiuo metu vidutinė dyzelino kaina yra 1,28 euro už litrą (3,3 proc. mažiau nei praėjusią savaitę).

ADAC atstovo Andreaso Hölzelio teigimu, norint, kad dyzelino kainos nukristų žemiau 1 euro ribos nacionaliniu mastu, reikia, kad „naftos kaina dar šiek tiek sumažėtų“. Už litrą benzino vokiečiai vidutiniškai moka 1,262 euro.

Palyginimui, Lietuvoje vidutinė litro dyzelino kaina yra 1,08 euro, benzino – 1,12 euro, rodo sausio 15-osios degalukainos.lt duomenys.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)