181 metro ilgio, 51 000 tonų sveriantį laivą nelaimė ištiko šeštadienį, kai jis išplaukė iš Southamptono uosto. 25 įgulos nariai buvo išgelbėti, tačiau krovinio likimas kol kas neaiškus. Nutraukti laivą, kuris dabar pasviręs 45 laipsnių kampu, nuo seklumos gali užtrukti kelias savaites.

„The Independent“ suskaičiavo, kad 1400 įvairių britiškų automobilių gabenusio laivo krovinio vertė gali būti apie 102 mln. svarų sterlingų. Tai yra tik preliminarūs skaičiavimai, neįtraukiant papildomos įrangos kainos. Automobiliai keliavo pas pirkėjus Artimuosiuose Rytuose, tad dauguma jų nebuvo tik standartinės komplektacijos.

Skaičiuojama, kad Singapūre registruotame laive įstrigo 1200 „Jaguar“ ir „Land Rover“ automobilių, taip pat 65 „Mini“, „Rolls-Royce Wraith“ bei kita krovininė technika. Manoma, kad visas laive esančias mašinas teks „nurašyti“, todėl gamintojai patirs milžiniškų nuostolių.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)