Vien tik Jungtinėse Amerikos Valstijose pernai žmonės aukcionuose įsigijo senų automobilių už rekordinę beveik pusantro milijardo dolerių sumą. Tai net šimtu milijonų daugiau negu prieš metus. Įdomu, kad populiariausi ir vertingiausi automobiliai, už kuriuos sumokėta daugiausiai pinigų yra „Ferrari“.

Devyni iš dešimties brangiausiai parduotų automobilių yra būtent šio legendinio Italijos gamintojo produktai. Ir antikvariniai „Ferrari“ vidutiniškai per metus pabrango net 43 procentais, tad investicija išties pasiteisina.

Brangiausias praėjusių metų automobilis buvo parduotas aukcione Monterėjuje. Tai – už 38 milijonus dolerių įsigytas „Ferrari 250 GTO“. Antroje vietoje – 26,4 milijonus dolerių kainavęs „265 GTC/C Speciale“, trečias – už 18,4 milijonus parduotas „375-Plus“, toliau rikiuojasi „250GT California Spyder“ – 15 milijonų, „250 LM“ už 11,5 milijono ir Styvo Makvyno „275GTB/4“ už „niekingus“ 10 milijonų dolerių.

Dar trys įvairūs „Ferrari“ buvo parduoti po aštuonis milijonus dolerių. Dešimtuke brangiausių tik vienas ne Ferrari markės automobilis – Pebble Beach išskirtinių automobilių aukcione už 10, 75 milijonus dolerių parduotas baltas „McLaren F1“.

Laida „Piko minutės“ transliuojama pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.