„Mitsubishi Motors“ vadovas Osamu Masuko leidiniui „Automotive News Europe“ teigė, kad kompaktinio sedano prekybos geografijai netaikomi jokie ribojimai, tad jeigu bus paklausa, jis pasieks ir Senojo žemyno pirkėjus.

Renault Latitude
Pirmiausiai rinkoje turėtų pasirodyti vidutinio dydžio „Mitsubishi“ sedanas, sukurtas „Renault Latitude“ pagrindu. Šis „Renault“ flagmanas gaminamas „Renault Samsung“ gamykloje Busane, Pietų Korėjoje. O.Masuko pastebėjo, kad į Šiaurės Amerikos rinką orientuotas sedanas prekyboje pasirodys po dviejų-trijų metų. Dėl mažesniojo sedano aiškumo yra kur kas mažiau: kol kas net nėra žinoma, ar jis bus kuriamas „Renault“, ar „Nissan“ modelio pagrindu, taip pat dar neapsispręsta ir dėl jo gamybos vietos.

„Mitsubishi Motors“ vadovas patvirtino, kad Japonijos gamintojas nusprendė atsisakyti kompaktinių automobilių gamybos ir susitelkti ties augančia visureigių rinka. O.Masuko teigimu, ASX visureigio įpėdinis Europoje pasirodys 2016 m., o naujas „Pajero“, kuris dar žinomas ir „Montero“ bei „Shogun“ vardais, pasirodys 2018 m. Abu nauji visureigiai turės ir įkraunamas hibridines versijas. „JATO Dynamics“ duomenimis, 2014 m. sausį-rugsėjį Europoje „Mitsubishi“ pardavė mažiau nei 3 tūkst. „Lancer“, kai kompaktinių automobilių segmento lyderio „Volkswagen Golf“ pardavimai sudarė beveik 400 tūkst. vnt.

„Mitsubishi Motors“ bendradarbiauja ir su kitu Prancūzijos gamintoju „PSA/Peugeot-Citroen“. Japonijos gamintojas savo Prancūzijos partneriui gamina visureigius „Peugeot 4008“ ir „Citroen C4 Aircross“, kurie sukurti „Mitsubishi ASX“ pagrindu. Taip pat „Mitsubishi Motors“ savo mažojo elektromobilio „i-MiEV“ pagrindu gamina „Peugeot iOn“ ir „Citroen C-Zero“ modelius. PSA kiek anksčiau paskelbė, kad „Mitsubishi“ bendradarbiavimas su „Renault“ neturės įtakos jos santykiams su Japonijos gamintoju.

Mitsubishi Triton
„Mitsubishi Motors“ nuo 2016 m. „Fiat Chrysler Automobiles“ tieks vidutinio dydžio pikapą, kuris bus gaminamas naujos kartos L200 modelio pagrindu ir parduodamas Europos bei Lotynų Amerikos rinkose. Šio pikapo gamyba „Mitsubishi Motors“ gamykloje Tailande turėtų prasidėti artimiausiu metu.