„Mazda“ jau daug metų tyrė biomasės technologijų pritaikymo galimybes ir pagaliau pristatė pirmuosius rezultatus – pirmąsias rinkoje patvarias, atsparias karščiui ir iš augalinių medžiagų pagamintas automobilio salono be išorės dalis. Visa tai buvo pasiekta optimizuojant naujos, lengvai formuojamos ir patvarios biomasės sudėtį. Šis atradimas leis „Mazda Motor Corporation“ gaminti tokias salono ir išorės dalis, kurios patvarumu prilygsta tradicinėms ABS plastiko dalims, ir tuo pačiu jas lenkia savo išvaizda bei formavimo galimybėmis.

„Mazda Motor Corporation“ bioplastiko, pavadinto „Mazda Biotechmaterial“ vardu, dalis ketina pristatyti aplinkosaugos technologijų parodoje „Eco-Products 2014“, Tokijuje.

Pirmosios bioplastiko dalys serijiniame automobilyje atsiras kitąmet – jų bus galima rasti naujos kartos „Mazda MX-5“ interjere.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)