Filmas vadinsis „Spectre“, o Dž. Bondo naujasis automobilis atskleis tai, kaip atrodys visi būsimi „Aston Martin“ modeliai.

Visi ateities „Aston Martin“ modeliai bus gaminami ant visiškai naujos platformos, kurią šiuo metu kompanijos inžinieriai intensyviai kuria, tačiau Bondo naudojamas automobilis iš tikrųjų bus surinktas ant senosios, dabar naudojamos platformos ir turės aštuonių cilindrų 4,7 litrų variklį. Šis variklis yra sukurtas „Ford“ koncerno ir šiuo metu britai jį montuoja į V8 „Vantage“ modelius.

Kaip rašo Autonews, „Aston Martin“ pagamins dešimt unikalių DB10 modelių, kurie visi bus skirti tik Bondo naujos dalies filmavimui. Žinia, nemažai automobilių filmavimo metu sudaužoma, todėl režisieriai prašė dešimties vienetų. Visi automobiliai bus važiuojantys ir vieną jų aktorius Danielis Kreigas, vaidinsiantis Bondą, jau išbandė.

O tikrieji naujieji „Aston Martin“ modeliai, kurie bus gaminami ant naujosios platformos, prekybos salonuose pasirodys ne anksčiau kaip 2016 metais. Ir tai bus automobiliai, varomi nebe „Fordo“, o „Mercedes AMG“ padalinio pagamintų variklių. Naujos kartos „Astonai“ naudos keturių litrų aštuonių cilindrų variklius su turbinomis.

„Aston Martin“ kompanijai ne itin gerai sekasi – praėjusiais metais britai deklaravo patyrę daugiau kaip 25 milijonų svarų nuostolių. 25 procentus „Aston Martin“ kompanijos akcijų prieš dvejus metus įsigijo investicinė kompanija „Invest Industrial“.

Naujausia Dž. Bondo dalis „Spectre“ ekranuose pasirodys kitų metų rudenį, lapkričio pradžioje.

Dž. Bondo filmo kūrėjų ir „Aston Martin“ bendradarbiavimas prasidėjo dar 1965 metais, kai aktorius Šonas Koneris filme „Goldfinger“ vairavo „Aston Martin DB5“. Nuo to karto „Aston Martin“ vaidino net vienuolikoje Bondo serijų.