Tikimasi, kad naujoji gamykla pradės veikti jau 2016 metų antrajame pusmetyje. Lenkijoje bus gaminami kitos kartos „Crafter“ komerciniai automobiliai.

50 km nuo Poznanės nutolęs Vžešnios miestelis naujos gamyklos statybviete pasirinktas neatsitiktinai. Poznanėje jau 20 metų veikia didelė „Volkswagen“ komercinių automobilių gamykla, iš kurių paskutinį dešimtmetį automobiliai gaminami ne vien Lenkijos rinkai, bet ir visai Europai. Čia gaminamas „Caddy“ ir „Transporter“ šeimyna.

Naujoji Volkswagen gamykla įsikurs 220 ha plote. Čia bus pastatyti kėbulų gamybos ir dažymo cechai, surinkimo linijos. Tai bus pilno gamybos ciklo gamykla, kurioje kasmet nuo surinkimo konvejerio nuvažiuos iki 100 000 „Crafter“ komercinių furgonų.

Gamykloje bus sukurta 3000 naujų darbo vietų. Tad jau 2017-aisiais Poznanės regione esančioje „Volkswagen“ ir dvi gamyklas vienijančioje Volkswagen komercinių automobilių gamybos bazėje dirbs apie 17 000 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)