Taip pat RX-8 modelis gali pasigirti praktiškumu - sportiškas dizainas ne tik paslepia galines dureles, kurios atsidaro į priešingą pusę nei mums įprasta, bet ir automobilyje ant galinių sėdynių puikiai jaučiasi du suaugę žmonės.

Automobilio salono detalės kokybiškos ir gerai surinktos.

Labai gerą įspūdį palieka visa technika, kuri slepiasi po automobilio kėbulu. Puikiai reaguojantis vairo mechanizmas ir gerai dirbanti pakaba leis mėgautis didžiuliu sukibimu posūkiuose net ir važiuojant dideliu greičiu, o miesto duobes sugers ganėtinai švelniai, atsižvelgiant į tai, kad tai yra sportinis kupė automobilis.

Po kapoto dangčiu slepiasi Mazda inžinierių šedevras - dviejų rotorių Wankel rotorinis variklis. Šis motoras nuo įprastų vidaus degimo variklių skiriasi tuo, kad yra be vožtuvų ir stūmoklių, taip pat neturi ir dantyto variklio diržo. Mazda šiam modeliui siūlė du variklius: 1,3 l 192 AG arba toko pat litražo, tik patobulintą, 228 AG. Šie motorai reikalauja labai didelės priežiūros, nes kitu atveju teks labai plačiai atverti piniginę jų remontui. RX-8 pasižymi labai dideliu apetitu - vidutinės jo degalų sąnaudos yra 14 litrų 100 km kelio, be to, jis valgo daug alyvos.

Ieškant naudoto Mazda RX-8 reikėtų gerai apžiūrėti kėbulą, ar nėra korozijos židinių. Jų reikėtų ieškoti ant durelių apačios ir sparnų. Perkant tokį automobilį būtina serviso knygutė su Mazda serviso antspaudais, nes jų meistrai geriausiai išmano apie Wankel technologiją. Taip pat neužmirškite, kad atsarginės detalės kainuoja brangiai.

Mazda RX-8
Gamintojas Mazda motor corporation
Gamybos metai 2003-2012 m.
Gamybos vieta Japonija
Klasė Kompaktinė
Kėbulo tipai Kupė
Varantieji ratai Galiniai
Ratų bazė (mm) 2 703 mm
Ilgis/plotis/aukštis (mm) 4 425/ 1 770/1 340
Pirmtakai Nėra
Įpėdinis Nėra

+ Gerai valdomas, dailus kėbulas, nuostabus variklio garsas.
- Brangus išlaikymas, didelės degalų sąnaudos.

Verdiktas: 6 iš 10

Rekomenduojame, bet verta pasižvalgyti kitų alternatyvų.

Orientacinės detalių kainos

Variklio alyvos filtras N. d.
Pr. stabdžių trinkelės 500–548 Lt
Pr. amortizatorius 690–726 Lt
Pr. rato guolio komplektas N. d.