Tokio masto investicijų į automobilių saloną Lietuvoje jau senokai nebuvo. „Volkswagen“ atstovai nurodo, kad naujojo „Moller Auto Savanoriai“ salono patalpų plotas yra 6 707 kvadratinių metrų, iš kurių automobilių salių plotas – 2 321 kvadratinių metrų. Tad dabar šį pastatą greičiausiai bus galima vadinti didžiausiu automobilių salonu Lietuvoje. Iki šiol neoficialiai šis titulas priklausė „Inchcape Motors“ salonui Vilniuje – 6 markių automobilių pardavėjai nurodo, kad jų pastato plotas yra 6500 kvadratinių metrų, iš kurių 2160 kvadratinių metrų skirta naujų ir naudotų automobilių ekspozicijai.

„Moller Auto Savanoriai“ vadovo Lino Karlavičiaus teigimu, tai yra moderniausias „Volkswagen“ centras visoje Rytų Europoje. Naujojo pastato viduje nėra nė vienos kolonos, todėl čia erdves galima kurti kaip širdis geidžia. Lankytojai po vienu stogu ras ne tik naujų lengvųjų automobilių ekspoziciją - čia bus demonstruojami ir komerciniai, varomi elektra bei naudoti automobiliai.

Pirmasis „Moller Auto Vilnius“ salonas, esantis Ukmergės g., ir toliau lieka dirbti. Abiejose „Volkswagen“ atstovybėse sostinėje dirba daugiau kaip 100 darbuotojų, tačiau jų skaičių planuojama dar didinti.

Tyrimų bendrovės „AutoTyrimai“ duomenimis, „Volkswagen“ yra Lietuvos naujų automobilių rinkos lyderis. Praėjusiais metais šalyje buvo nupirkta apie 2,5 tūkst. šios markės automobilių, o į populiariausių modelių dešimtuką pateko net penki markės atstovai.

Skaičiuojama, kad iki šių metų pradžios Lietuvoje buvo įregistruota kiek daugiau nei 310 tūkst. lengvųjų ir komercinių 2004 - 2013 m. pagamintų automobilių, iš kurių „Volkswagen“ dalis sudarė 41 660 vnt. (13,4 proc. rinkos).

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)