„Per pastarąjį laikotarpį gavome siūlymų, tokiems automobiliams, kaip istoriniai, numatyti galimybę savanoriškai sustabdyti eisme ir galbūt net ilgesnį laikotarpį 3 – 5 metų. Tai būtų naudinga ir mūsų piliečiams, kurie dirba užsienyje, mūsų diplomatams, išvažiuojantiems nustatytam, ne mažesniam kaip 3 metų terminui bei kitų panašių atvejų metu. Taip pat būtų galima numatyti, kad transporto priemonės valdytojas savarankiškai, sustabdantis transporto priemonės dalyvavimą eisme, galėtų tą padaryti trumpesniam nei vienerių metų laikotarpiui, su galimybe nurodyti datą nuo iki”, – kalbėjo Seimo narys.

Pasak J. Sabatausko, būtų galima pasvarstyti ir apie sezoninę transporto priemonių registraciją.

„Yra nusistovėję transporto priemonių valdytojų, važinėjančių tik vasaros metu, įpročiai. Todėl būtų galima pagalvoti apie sezoninės registracijos automobilius, kurie važiuoja tik vasarą. Tokiu atveju nereikėtų transporto priemonės dalyvavimo eisme sustabdymo. Pagal tokios registracijos automobilio numerį būtų aišku, kad atitinkama transporto priemonė eisme dalyvauja tik vasarą. Galbūt tokiu atveju reikėtų numatyti atskirą sezoniškų transporto priemonių kategoriją, kuri apimtų motociklus, keturračius, priekabas ir kt. Tačiau visa tai turėtų numatyti Susisiekimo ministerija ”, – mintis dėstė Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

Pasak J. Sabatausko sezoninės registracijos metu nereikėtų keisti automobilio numerių, tiesiog transporto priemonės valdytojas deklaruotų, kad su šia transporto priemone eisme dalyvaus tik sezono metu.