„Su penkerių durų modeliu koncernas išplėtė „Mini“ automobilių gamą. Šis modelis atspindi „Mini“ modeliams būdingą britišką charakterį ir stilių ir nors tapo tik per sprindį ilgesnis, viduje pasižymi žymiai didesne erdve ir keleiviams, ir bagažui. Todėl šis modelis, tikimės, bus populiarus tarp „Mini“ markės gerbėjų, kurie trokšta daugiau erdvės savo kelionėse“, – sakė įmonės „Krasta Auto Vilnius“, kuri yra oficiali „Mini“ atstovė Lietuvoje, direktorė Rasa Klimavičiūtė.

Penkerių durų „Mini“ versijoje įsitaisys penki asmenys – gale sumontuotos trys atskiros sėdynės, į plotį erdvės padaugėjo 6,1 cm, o automobilio lubos pakilo 1,5 cm, nors automobilis aukštesnis tik 1,1 cm. Daugiau vietos atsirado ir kojoms, mat automobilio kėbulas pailgėjo 16,1 cm, iki 4,05 metrų. Ilgesniame kėbule inžinieriai suprojektavo gerokai didesnį bagažo skyrių, kurio talpa – 278 litrų. 60:40 santykiu nusilenkiančios galinės sėdynės leidžia bagažo talpą padidinti dar beveik 3,5 karto – iki 941 litro.

Pirmojo penkių durų „Mini“ pirkėjai po variklio gaubtu galės pasirinkti vieną iš keturių agregatų su „Mini TwinPower Turbo“ technologija. Du benzininiai varikliai – tai 3 cilindrų 136 AG „Cooper“ automobilyje arba galingas 4 cilindrų 192 AG galios motoras sportiškajame „Mini Cooper S“. Į dyzelines versijas „Cooper D“ ir „Cooper SD“ montuojami atitinkamai 116 AG 3 cilindrų ir 2,0 litrų 4 cilindrų 170 AG agregatai. Visi naujojo „Mini“ varikliai yra ir ekonomiški, ir draugiški aplinkai. Jų degalų suvartojimas siekia 5,9-3,6 litro/100 km, o anglies dvideginio išmetama 136-95 g/km – tai atitinka EU6 aplinkosaugos standartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)