Reguliavimo tarnybos pradėjo tyrimus dėl pasaulinių automobilių gamintojų ir kitų įmonių bandymų numušti kainas. Tiesa, verslo grupės teigia, kad šiurkščiai atliekamas tyrimas ir slepiama pareigūnų informacija daro žalos užsienio įmonėms, todėl šią savaitę JAV Prekybos departamentas prakalbo, kad Kinija galbūt pažeidžia laisvosios prekybos sutartyje nurodomus įsipareigojimus. Savo ruožtu šalies pareigūnai neigia gandus, kad su užsienio įmonėms elgiamasi netinkamai.

„Audi“, prabangių transporto priemonių vokiečių „Volkswagen AG“ gamybos padalinys, anot tyrėjų, nesąžiningai privertė savo tiekėjus laikytis mažų kainų už šių surenkamas transporto priemones ir kitas teikiamas paslaugas, rodo antimonopolinių nuostatų reguliavimo tarnybos duomenys. Už tokius pažeidimus „Audi skirta 40,5 mln. JAV dolerių bauda, o aštuoniems jos automobilių platintojams 4,9 mln. JAV dolerių bauda.

Savo ruožtu „Chrysler“, priklausanti „Fiat Chrysler Automobiles NV“, buvo nubausta 5,2 mln. JAV dolerių bauda už Šanchajuje platintojų pardavinėjamiems automobiliams priverstinai taikomas minimalias kainas. Sutikę tokiomis sąlygomis bendradarbiauti platintojai buvo iš viso nubausti 343 tūkst. JAV dolerių bauda.

Atskirai nustatomos minimalios mažmeninės prekybos kainos kai kuriose šalyje nėra laikomos netinkamu elgesiu, tačiau Kinijos pareigūnai tokius veiksmus traktuoja kaip laisvosios rinkos principų pažeidimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)