Naujoji sistema yra „Google“ ambicijų paversti automobilį dar vienu mobiliu prietaisu „Android“ operacinei sistemai ženklas, tačiau tai taip pat atspindi „Apple“ ir „Google“ kompanijų siekį sumažinti vairuotojų dėmesio trikdymą kelyje. Patrickas Brady, „Android“ operacinės sistemos kūrimo vadovas teigia, jog „Android Auto“ yra valdoma balsu, tad vartotojas galės rankas bei akis skirti tik vairavimui.

Sąsaja, kūrimo metu vadinta „Google Auto Link“, yra pirmasis produktas, atsiradęs bendradarbiaujant „Google“ vadovaujamai grupei „Open Automative Alliance“, į kurią įeina „Audi“, „Honda“, „Hyundai“, „General Motors“ bei mikroschemų gamintojas „NVIDIA Corporation“.

Išmanieji telefonai, naudojantys „Google“ operacinę sistemą „Android“, galės būti prijungti prie automobilio ir valdomi automobilio kontrolės priemonėmis bei ekranu. Tarp svarbiausių savybių bus galimybė naudotis „Google Play Music“, „Google Maps“ ir balsu diktuojamų tekstinių pranešimų siuntimo programomis. Vairuotojas galės perskaityti žinutę ir nuspaudęs mygtuką padiktuoti atsakymą.

Manoma, kad „Android Auto“ padės įveikti dar vieną automobilių gamintojų iššūkį – pritraukti talentingų programėlių kūrėjų ir išlaikyti jų pasitenkinimą. Gamintojai daug investuoja į automobiliams skirtas programėles, tačiau iki šiol jiems sunkiai sekėsi neatsilikti nuo išmaniųjų telefonų ir planšečių. P.Brady teigia suprantantis, kad kurti programėles automobiliams nėra lengva, nes egzistuoja daug skirtingų automobilių platformų, įvesties valdiklių ir naudotojų sąsajų. Pasak P.Brady, nėra jokio centralizuoto būdo išplatinti ar atnaujinti programėles, tačiau ši sąsaja yra žingsnis link to.

„Google“ neatskleidė, kuris automobilių modelis pirmasis turės „Android Auto“, tačiau „Hyundai“ pranešė, jog atnaujintas vidutinės klasės modelis „Sonata“ ligi 2014 m. pabaigos pasiūlys vartotojams galimybę naudotis „CarPlay“ ir „Android Auto“. Tai gali būti pirmasis masinės gamybos automobilis su šia sąsaja.