Įkvėptas 2012 m. „Kia Track‘ster“ koncepcinio modelio, 2014 m. „Soul“ demonstruoja visiškai naują, brandų dizainą, tačiau nepalieka abejonių, kad tai tikrai „Soul“ modelis.

Naujasis modelis iš pirmtako paveldėjo tvirtą laikyseną, kampuotą kėbulą, aukštai montuojamus galinius žibintus ir pasitikėjimo įkvepiantį pakeltą kėbulą. Naujasis „Soul“ turi visiškai naują interjerą, kuriam sukurti buvo naudojamos gerokai aukštesnės kokybės medžiagos.

Automobilio pirkėjai gali rinktis tris skirtingas stogo ir net 11 kėbulo spalvų. Taip pat siūlomas ir specialus „Styling Pack“ aksesuarų paketas: „Piano Black“ juoda buferių apdaila, nuo pažeidimų apsaugoti šoniniai slenksčiai, ratų arkos ir juodai nudažytas stogas.

Visiškai nauja platforma

Antros kartos „Soul“ turi visiškai naują platformą, kuria dalinasi su naujausiu „Kia cee‘d“ modeliu. Dėl to naujasis automobilis, palyginti su ankstesniu, pasižymi žymiai komfortiškesniu važiavimu ir tikslesniu valdymu. Automobilis turi atnaujintą pakabą, 29 proc. tvirtesnį kėbulą ir pagerintą garso izoliaciją, užtikrinančią maždaug 3 dB mažesnį triukšmą automobilio salone.

Už pirmtaką didesnis automobilis turi didesnę ratų bazę ir platesnę tarpvėžę, taip pat pasižymi didesne salono ir bagažo skyriaus erdve. Bagažinės talpa, nenulenkus galinių sėdynių, siekia 354 litrus, joje taip pat yra papildoma daiktadėžė po bagažinės grindimis.

Pirkėjai galės rinktis naujausias „Kia“ 1,6 l GDi /135 AG benzininio arba 1,6 l CRDi / 128 AG dyzelinio variklio versijas bei šešių pavarų mechaninę arba automatinę transmisiją. Abu varikliai pasižymi geresne ekonomija ir mažesne tarša. Benzininio motoro vidutinės degalų sąnaudos siekia 6,8 l / 100 km (7,6 l / 100 km su automatine pavarų dėže), dyzelinio variklio vidutinės degalų sąnaudos yra 5,0 l / 100 km (6,0 l / 100 km).

Daug naujos įrangos

Naujas „Soul“ modelis, priklausomai nuo komplektacijos, turi daug pagrindinės ir papildomos įrangos. Tai priekiniai LED dienos ir galiniai LED žibintai, ksenoniniai žibintai, beraktė durelių atrakinimo ir variklio užvedimo sistema, „Start-Stop“, automatinė klimato kontrolės, pastovaus greičio palaikymo sistemos, odiniai sėdynių apmušalai, vėdinamos priekinės sėdynės, šildomos priekinės ir galinės sėdynės, taip pat panoraminis stoglangis.

Lietuvoje naujasis „Kia Soul“ siūlomas fiksuotoje EX komplektacijoje, kurioje yra 17 colių lengvo lydinio ratlankiai, automatinė klimato kontrolės sistema, galinio vaizdo kamera, automatinio statymo sistema ir dar daug privalumų. Toks benzininis modelis su mechanine pavarų dėže kainuoja nuo 65 990 Lt, su automatine – nuo 69 490 Lt. Dyzeliniai modeliai atitinkamai kainuoja 71 990 Lt ir 75 490 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)