Per 32 metus, Europoje buvo parduota 12 mln. visų keturių kartų „Corsa“ modelių, įskaitant ir 2,8 mln. ketvirtos kartos automobilių. Per metus vidutiniškai parduodama apie 370 tūkst. „Opel Corsa“ automobilių, o tai šį modelį leidžia vadinti populiariausiu modeliu savo klasėje.

Naujo „Opel Corsa“ modelio ryškų priekį pabrėžia priekiniai sparno formos žibintai su dieniniais LED žibintais, žemai įmontuotos trapecijos formos grotelės, dinamiška priekinė juosta su „Opel“ ženklu. Automobilio galinėje dalyje galiniai žibintai ir akcentuojamos horizontalios linijos, kurios nusidriekia į viršų, vizualiai automobiliui suteikia tvirtumo.

Naujausios kartos 1,0 l „Ecotec“ variklis

Po automobilio dangčiu yra naujas „Opel“ trijų cilindrų 1,0 l „Ecotec“ variklis su turbina ir tiesioginio įpurškimo sistema. Šis itin modernus mažo dydžio 1,0 l trijų cilindrų variklis su įmontuotu balansiniu velenu užtikrina itin mažą triukšmą bei vibraciją. Galimos dvi kompaktiško iš aliuminio pagaminto variklio versijos: 66 kW/90 AG arba 85 kW/115 AG, kurių maksimalus 170 Nm sukimo momentas pasiekiamas vos prie 1800 aps./min. Naujas mažo tūrio trijų cilindrų „Opel“ variklis standartiškai montuojamas su „Start-Stop“ įranga, o abi variklio versijos komplektuojamos su šešių laipsnių mechanine pavarų dėže.

Taip pat į naujus „Opel Corsa“ bus montuojamas 1,4 l variklis su turbina bei 1,2 l ir 1,4 l atmosferiniai motorai. „Corsa“ bus siūlomas ir su dyzeliniais 1,3 l CDTI 55 kW/75 AG ir 70 kW/95 AG galios varikliais. Rudenį bus pristatyta taupiausia „Corsa“ modelio versija su 1,4 l 70 kW/95 AG varikliu, mechanine penkių laipsnių pavarų dėže ir „Start-Stop“ sistema, kurios CO2 emisija – tik 89g/km.

„IntelliLink” informacijos – pramogų sistema ir vairuotojo pagalbinės sistemos

Naujojo „Corsa“ salono centrinėje konsolės dalyje yra sumontuotas „IntelliLink“ sistemos 7 colių spalvotas lietimui jautrus ekranas. Sistema yra suderinama tiek su „Apple“, tiek su „Android“ įrenginiais ir gali būti valdoma balsu. Automobilyje įdiegta itin daug vairuotojo pagalbinių sistemų.

Saugumą pavyko padidinti į „Corsa“ automobilius pirmą kartą įdiegus tokias naujas sistemas, kaip „Bi-xenon” priekinius žibintus, nematomos kliūties šone įspėjimo įranga, „Opel“ priekinę kamerą su kelio ženklų atpažinimo, išvažiavimo iš eismo juostos, ilgųjų šviesų
įjungimo/išjungimo asistento, saugaus priekinio atstumo įspėjimo ir galimo priekinio susidūrimo įspėjimo funkcijomis.

Užtikrinti maksimaliam saugumui, galimo priekinio susidūrimo įspėjimo asistentas vairuotoją įspėja pranešimu, projektuojamu ant priekinio stiklo. Be to, padangų oro slėgio stebėjimo sistema vairuotoją įspėja apie pernelyg sumažėjusį slėgį padangose.

Vairavimo komfortą padidina ir automobilyje įdiegta automobilio statymo pagalbinė sistema, kuri pati pastato automobilį, taip pat galinė vaizdo kamera ir važiavimo įkalnėn sistemos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)