Kaip automobilinių naujienų svetainei „Automotive News“ prasitarė „Toyota Europe“ vadovas Didier Leroyus, artimiausiu metu neketinama pristatyti hibridinės „Toyota Avensis“ versijos, nors iki 2020 metų pirkėjai turės galimybę užsisakyti bet kokį „Toyota“ gamos modelį su hibridine pavara.

Kol kas dar nėra tiksliai žinoma, ar bus kuriamas naujas, specialiai tik Europai skirtas ir „Toyota Avensis“ pakeisiantis sedano modelis. Tačiau neguodžiantys statistikos duomenys atskleidžia, kad šį dešimtmetį Europoje itin sparčiai mažės parduodamų vidutinės klasės, tokių kaip „Toyota Avensis“, sedanų kiekis.

Augant SUV automobilių, taip pat mažų miesto automobilių populiarumui, skaičiuojama, kad Europoje šiemet bus parduota mažiau nei pusė milijono klasikinių sedanų. Nors dar 2011 metais pirkėjai įsigijo daugiau kaip 800 000 tokių automobilių.

Ne išimtis ir kažkada buvęs itin populiarus „Toyota Avensis“ automobilis. Jei 2010 metais jį įsigijo 55 706 pirkėjai, šiais metais jų planuojama parduoti mažiau nei 30 tūkst. vienetų, o po kelių metų iš viso nutraukti jo gamybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)