Tai bus „Punto“ įpėdinis, kurio pristatymas numatytas 2016 m. Šaltinių žiniomis, per metus planuojama pagaminti po 180 tūkst. šių automobilių. Naujo modelio pavadinimas dar nėra žinomas, tačiau atsižvelgiant į tai, kad jis bus ilgesnė ir platesnė „Fiat 500“ versija, tikėtina, jo jis bus pavadintas „500 Plus“.

Numatoma, kad 96 proc. visos produkcijos bus eksportuojama į kitas šalis, tarp jų ir į JAV. Investicijos siekia 2,36 mlrd. zlotų. Naujo modelio gamyba leis įkurti 420 naujų darbo vietų ir išsaugoti dabar esančias 3 tūkst. darbo vietų.

Anksčiau Lenkijoje buvo gaminami „Fiat Uno“, kurio gamyba buvo nutraukta prieš 15 metų, vėliau „Panda” ir „Punto”.

Šiuo metu „Punto“ gaminamas Melfi, Italijoje. Tačiau šis padalinys imsis „Jeep Renagade“ gamybos, todėl „Fiat“ perkelia „Punto“ įpėdinio gamybą į Lenkiją.

Italams itin reikia pakeisti „Punto“, mat šio senstančio modelio paklausa smunka: pernai Europoje jų parduota 103 822 vnt. (-22 proc. lyginant su 2012 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)