Tai – Lietuvos žurnalistų autoklubo pirmą kartą šalies istorijoje surengto konkurso „Metų automobilis 2014“ dalyviai. Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas jau šeštadienį, gegužės 10 d. 14 val., šioje parodoje.

Konkurso eiga, vertinimo kriterijai, renginio finalinė ceremonija ir kiti svarbūs aspektai buvo aptarti parodų centre surengtoje specialioje spaudos konferencijoje.

„Ne paslaptis, kad žiniasklaidoje liūto dalis informacijos apie automobilius Lietuvoje, beje, kaip ir kitose šalyje, tenka lengviesiems, - pradėdamas spaudos konferenciją kalbėjo šio projekto koordinatorius, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Tai ir paskatino surengti tokį konkursą, kuris, tikimės, padės užpildyti susidariusią spragą, o ilgainiui galbūt nenusileis populiarumu ir mūsų klubo kasmet rengiamiems tradiciniams metų automobilio konkursams.“

Konkurso vertinimo komisijos narys, žurnalo „Auto Bild Lietuva“ leidėjas Vitoldas Milius lietuviškojo „Komercinio automobilio 2014“ rinkimus lygino su analogiškais europietiškais, vykstančiais nuo 1992 metų.

„Be daugelio bendrų bruožų ir, ypač, panašių vertinimo kriterijų, abu renginius skiria tik tai, kad mes į vertinimo komisiją šalia automobilizmo temomis rašančių žurnalistų pasikvietėme ir grupę labiausiai patyrusių šios srities specialistų, kasdien sprendžiančių komercinio transporto bei pervežimų problemas ir kurių žodis skelbiant verdiktą bus lemiamas“, - spaudos konferencijoje akcentavo V. Milius.

Rengėjai pasistengė, kad konkurso finalinė stadija sutaptų su „Litexpo“ parodų centre vykstančiomis parodomis. Todėl su naujausiais lengvaisiais komerciniais automobiliais gali plačiau susipažinti ir įdėmiau juos apžiūrėti ne lankytojai, bet ir potencialūs pirkėjai.

Tam bus itin naudingos parodoje rengiamos klientų popietės, kurių metų lankytojai turi detalesnę galimybę iš arčiau ir iš specialistų lūpų susipažinti ne tik su konkurso dalyviais, bet ir visais komerciniais automobiliais vienoje vietoje, palyginti juos ir paieškoti įtikinamesnių pranašumų prieš konkurentus, atidžiau panagrinėti išlaikymo ir priežiūros kaštus. Suskaičiuoti kiek nuvertėja transportas komisijai padeda ir DNB banko lizingo bendrovės specialistai.

Šeštadienį bus paskelbtas ne tik konkurso nugalėtojas. Taip pat bus nominuoti mažasis, vidutinis, didysis ir publikos, kurį išrinks parodos lankytojai, komerciniai automobiliai.

Be jau minėtų vertinimo komisijos narių joje dirba ir DPD Lietuva išorinės komunikacijos ir marketingo specialistė Asta Brazaitienė, UAB „Transporent“ ilgalaikės nuomos ir priežiūros skyriaus vadovas Giedrius Gegevičius, įmonės DPD Lietuva vairuotojas Martynas Pašluosta, NT valdos transporto departamento direktorius Valdas Stanislovaitis, Lietuvos logistikos asociacijos prezidentas, UAB „Ad Rem Transport“ direktorius Antanas Šimelis ir LRT laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas Valdas Juozas Vilūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)