1930 m. pasaulis išvydo pirmąjį automobilių maratoną iš Talino į Monaką. 1938 metais graži tradicija baigėsi kai Estiją okupavo ir ją nuo Europos atskyrė geležine uždanga. 2011 m. sena tradicija buvo atkurta, o startą atgimusiam maratonui, kuriame pradėjo varžytis elektromobiliai, davė Monako Princas Albertas II.

Šiemet pirmą kartą visą trasą, nuo Sankt Peterburgo iki Monte Karlo, išbandys ir ekipažas iš Lietuvos. Birželio 3 dieną startuosianti „Judu Vytautas Team“ žada visus ralio dalyvius ir žiūrovus nustebinti prie starto linijos pastatydami pirmą kartą tokiose lenktynėse dalyvausiantį ne asmeninį, o komercinį automobilį.

Komanda važiuos Lietuvoje projektuotu ir pagamintu įkraunamu hibridiniu komerciniu automobiliu, kuriam buvo panauda „Iveco Daily“ bazė. Šį automobilį kartu sukūrė UAB „Transmitto“ ir UAB „Elinta“.

„Dažnai kalbame apie būtinybe taupyti kurą asmeninėse kelionėse. Tačiau nereikia užmiršti komercinio transporto, kuris suvartoja žymiau daugiau kuro už asmeninius automobilius. Šio transporto priemonių segmento „žalinimas“ sutaupytų gerokai daugiau gamtos išteklių“ – teigia „Judu Vytautas Team“ komandos atstovai Vytautas Dailydka ir Vytautas Kleinauskas.

Staigmenos Monako Princui

Minėtu automobiliu kirtę Monako F-1 trasos finišo liniją, kuri simbolizuos ir maratono pabaigą, ekipažo nariai nežada sustoti stebinę Europos ir įteiks Monako princui, kuris žinomas kaip itin didelis ekologijos šalininkas, išskirtines dovanas, kurios parodys, kad Lietuvoje sėkmingai vystomi ekologiją skatinantys ir užtikrinantys gaminiai, kurie tinka net ir monarchams. Komanda dar kartelį pasauliui primins apie Lietuvą bei sutvirtins Lietuvos ir Monako ryšius.

Kol kas ekipažo nariai nenori atskleisti kokios tai bus dovanos, tačiau pripažįsta, kad jos yra itin susijusios su ekologiškumu, bei yra 100 proc. sukurtos Lietuvoje. Viena iš jų yra susijusi su ekologiško tipo transporto priemonių skatinimu.

Komandos nariai taip pat pastebi, kad dovanų krepšys nors ir paruoštas, tačiau dar nėra pilnas. Tad kiekvienas norintis gali siūlyti, ką dar itin ekologiško ir sukurto Lietuvoje galima perduoti Monako princui. Tai galima padaryti komandos Facebook paskyroje. Kuomet bus surinktas visas ekologiškų dovanų krepšys, tuomet žadama atskleisti, kokių lauktuvių iš Lietuvos sulauks Monako princas.

Birželio 6 d. maratono dalyviai aplankys Panevėžį ir Kauną.

Elektromobilių maratono skaičiai:
Startas – 2014-06-03, finišas – 2014-06-14
11 šalių | 35 miestai |35 vairavimo valandos | 12 dienų | 4000 km

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)