Šio rekordinio skaičiaus bendrovė siekia jau ne pirmus metus, tiesa, jį pasiekti buvo tikimasi tik 2018-aisiais, praneša „Reuters“.

VW grupės pardavimai per pirmuosius du šių metų mėnesius, lyginant su 2013-aisiais, kilstelėjo 4,7 proc. ir pasiekė 1,47 mln. automobilių. Tiesa, bendrovė nepriskaičiuoja jai priklausančių sunkvežimių gamyklų MAN SE bei „Scania“ pardavimų statistikos, ketvirtadienį pranešė spaudos konferencijoje kalbėję bendrovės atstovai.

Atsiradus realiai galimybei pasiekti užsibrėžtą planinį vidurkį VW daugiau dėmesio ims skirti pajamų kokybei ir pelningumui didinti. „Dabar mums labiau nei kada anksčiau svarbus kokybės gerinimas“, – pabrėžė generalinis bendrovės direktorius Martinas Winterkornas.

Šiuo metu VW daugiausiai dėmesio skiria sąnaudų mažinimui ir automobilių surinkimo spartinimui. Praėjusių metų spalį bendrovė nurodė ketinanti šiais metais sąnaudas sumažinti 1 mlrd. eurų, o per metus pagaminamų automobilių skaičius 2014 m. pasieks 2 mln., o jau 2016-aisiais pasieks 4 mln.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)