Nors kai kurie šaltiniai teigia, kad tai buvo asmeninė V. Janukovyčiaus automobilių kolekcija, iš tiesų tai yra valstybės nuosavybė, naudota asmeniniais tikslais. Kolekcija pradėta kaupti dar nuo Sovietų Sąjungos laikais. Kai kurie modeliai rodo, kad tai buvo dovanos iš užsienio ar tiesiog spontaniški pirkiniai, tačiau neskaitant kelių keistų eksponatų, akivaizdu, kad visa tai buvo gerai prižiūrėta.

Atsižvelgiant į faktą, kad tai yra valstybei priklausanti kolekcija, mažai tikėtina, kad ji bus parduota. Net jeigu tai ir nutiktų, jos vertė skaičiuojama tik apie 4 mln. JAV dolerių (10,05 mln. Lt) – retumas nėra tas pats, kas kolekcinė vertybė, rašo autoweek.com.

Iš paviešintų nuotraukų galima susidaryti vaizdą, kas sudarė didžiąją dalį automobilių ir motociklų kolekcijos, tai – rusiška technika.

Tarp automobilių yra keletas GAZ M20 Pobeda. Šis modelis buvo gaminamas 1946-1958 m. ir turėjo 2.1 l, apie 50 AG variklį. Tai buvo pirmoji sovietinė mašina, turėjusi elektrinius valytuvus, elektrinį šildytuvą ir automobilyje sumontuotą radiją. Už geriausius egzempliorius galima tikėtis gauti 50 000 dolerių (125,6 tūkst. Lt), tačiau daug kas priklauso nuo restauracijos kokybės ir tikslumo.

Taip pat angare galima aptikti ne vieną GAZ 21. Pastarasis modelis gamintas 1956-1970 m. Geriausiai išsilaikę automobiliai dabar vertinami iki 30 000 dolerių (75,4 tūkst. Lt).

Čia randamas ir gana retas sovietų eros limuzinas GAZ 12 ZiM, taip pat ZiL 410441 kabrioletas, GAZ 13 bei GAZ 14 „Čaikos“, mažiausiai du ZiL 41047 limuzinai.

Šalia limuzinų išrikiuoti mažyčiai ZAZ automobiliai gali kelti šypseną, tačiau žinant, kad jie buvo gaminami Ukrainos gamykloje, nekyla klausimų, ką jie veikia buvusio Ukrainos prezidento kolekcijoje.

Be rusiškos technikos galima pastebėti ir keletą amerikietiškų, britiškų ir vokiškų automobilių.

Sūnus mėgo prabangius „Mercedes-Benz“ automobilius

Išskirtiniams automobiliams nebuvo abejingas ir V. Janukovyčiaus sūnus. Kaip įtariama, jam priklausė 12 itin prabangių automobilių, kurie rasti netoliese Gostomelio rastame privačiame sandėlyje.

Čia dominuoja „Mercedes-Benz“ automobiliai – nuo „Brabus“ G-klasės ir „C126 SEC“ iki „SLS AMG“ W121 S-klasės. Kaip ir priklauso, visi automobiliai – juodi.

Kitą dalį mašinų sudaro „Range Rover Sport“, „Volkswagen Passat CC“, „Volkswagen Phaeton“ ir „Bentley Brooklands“ bei keli šarvuoti visureigiai. Protestuotojų skaičiavimais, V. Janukovyčiaus sūnaus automobiliai gali kainuoti apie 2 mln. JAV dolerių (5,03 mln. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (347)