Jau pradėta masinė elektromobilio e-Golf gamyba, o įgaliotųjų atstovų salonus jis pasieks per artimiausią pusmetį.

Šiam modeliui būdingas ne tik lengvai atpažįstamas Golf dizainas, bet ir pagerintos aerodinaminės charakteristikos (aerodininaminio pasipriešinimo koeficientas – 0,281).

Elektromobilis rieda tyliai ir sklandžiai, 100 km kelio sunaudoja 12, 7 kWh elektros. Gamintojai sako, kad pagal šį rodiklį naujasis elektromobilis „e-Golf“ šiuo metu yra energetiškai efektyviausia vien tik elektra varoma transporto priemonė su serijinės gamybos kėbulu. Teigiama, kad pagal energetinį efektyvumą naujasis „e-Golf“ 15 procentų lenkia savo artimiausią konkurentą.

Naujasis „e-Golf“ papildys sparčiai gausėjančias vadinamųjų „trijų eurų automobilių” (jais nuvažiuoti 100 km kelio, nepriklausomai nuo degalų rūšies, kainuoja maždaug 3 eurus) gretas. Minėtai 3 eurų šeimynai priklauso du modeliai – mažosios klasės elektromobiliukas „e-up!“ ir suspaustomis dujomis varomas jo brolis dvynys „eco-up!“.

Galima rinktis trijų arba penkių durų hečbeko kėbulą. Bazinėje komplektacijoje yra tokia įranga kaip „Discover Pro” automagnetola ir navigacinė sistema, šildomas priekinis stiklas, oda aptrauktas vairas, automatinė oro kondicionavimo sistema, automobiliui stovint veikiantis šildytuvas ir ventiliatorius, aerodinamiško dizaino lengvo lydinio ratlankiai „Astana“ ir galiausiai – vien tik iš LED šviesos elementų sudaryti priekinių žibintų blokai su „C” forma išdėstytais dienos šviesos diodais. Naujasis e-Golf bus pirmasis tokiais priekiniais žibintais komplektuojamas masinės gamybos „Volkswagen“ modelis, o minėtas „C“ formos LED diodų išdėstymas – būtent elektra varomo e-Golf skiriamasis bruožas.

Po variklio gaubtu beveik be garso veikia 85 kW (115 AG) galios elektros variklis, kurio maksimalus 270 Nm sukimo momentas prieinamas visame apsukų diapazone. Elektromobiliams optimalų 60 km/val. „e-Golf“ iš vietos pasiekia per 4,2 sek., o 100 km/val. - per 10,4 sek. Priklausomai nuo apkrovos ir vairavimo stiliaus, su viena akumuliatoriaus įkrova galima nuvažiuoti nuo 130 iki 190 km.

Kol kas naująjį „e-Golf“ šiuo metu jau galima užsisakyti tik Vokietijoje veikiančiose atstovybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)