Auditą atlikusi „Deloitte“ kompanija patvirtino, kad ADAC manipuliavo rinkimų rezultatais. Paaiškėjo, kad už mėgstamiausio ADAC narių 2014-ųjų automobilio rinkimų nugalėtoju paskelbtą „Volkswagen Golf“ balsavo ne 34 299 žmonės, o dešimt kartų mažiau. Už klastojimą buvo atsakingas ADAC komunikacijos vadovas Michaelis Ramstetteris.

„Deloitte“ teigia, kad rado įrodymų apie tyčinius klastojimus, taip pat buvo nustatyta, kad balsų skaičiavimo technika turėjo trūkumų. Minėtuose mėgstamiausio ADAC narių automobilio rinkimuose net keturios iš pirmo penketuko vietų buvo paskirstytos sukčiaujant. Pavyzdžiui, BMW 3-serija užėmė antrą vietą, tačiau šis modelis apskritai dingo iš penketuko. Nugalėtoju tikrai tapo „Golf“, tačiau „Audi A3“ ir „Mercedes-Benz“ A-klasė, atsidūrę atitinkamai antroje ir trečioje vietoje, į šias pozicijas pateko sukčiaujant.

„Deloitte“ tyrimas atskleidė, kad už nugalėtoju tapusį „Volkswagen Golf“ buvo balsuota 3 271 kartų. 1 703 balsų gavo BMW 3-serija, 1 664 – „Audi A3“, 1 320 – „Mercedes-Benz“ A-klasė ir 1 184 – „Škoda Octavia“.

Šiuo metu auditas aiškinasi 2005-2013 metais organizuotų rinkimų rezultatus, mat yra įtarimų, kad ir anksčiau prizai automobilių gamintojams buvo dalijami pagal panašius metodus.

„Volkswagen“ jau patvirtino, kad grąžins iš ADAC sausį gautą prizą už „Golf“ įvertinimą. Tą patį padarys ir „Mercedes-Benz“ gamintojas „Daimler“ bei BMW, gavę šiuos apdovanojimus ankstesniais metais. Vokiečiai tvirtina, kad šie rinkimai prarado pasitikėjimą.

Pirmadienį paskelbta, kad atsistatydina ADAC prezidentas Peteris Meyeris, jo vietą užims Augustas Marklis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)