ADAC prezidentas Peteris Meyeris išplatintame pranešime teigia, kad „atakos ir šmeižtas“ prieš jį buvo žalingos ir asociacijai, ir jo šeimai. Jis taip pat tvirtina, kad jis daugiau nebenori prisiimti atsakomybės už kitų aukšto lygio vadovų klaidas ir manipuliacijas.

Šešėlis ant ADAC krito po to, kai žiniasklaidai pavyko išsiaiškinti apie suklastotus mėgstamiausio ADAC narių 2014-ųjų automobilio rinkimų rezultatus. Paaiškėjo, kad už nugalėtoju paskelbtą „Volkswagen Golf“ balsavo ne 34 299 žmonės, o dešimt kartų mažiau – 3 409. Už klastojimą buvo atsakingas ADAC komunikacijos vadovas Michaelis Ramstetteris.

Maža to, po kurio laiko buvo paviešinta, kad kai kurie ADAC vadovai asmeninėms reikmėms naudojosi pagalbai skirto sraigtasparnio paslaugomis.

ADAC asociacija vienija 19 mln. narių. Ji geriausiai yra žinoma dėl „Geltonaisiais angelais“ vadinamos techninės pagalbos kelyje. ADAC taip pat vertina ir automobilių saugumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)