„Dabar ant ežero ledo slidžiau nei slidu, tokių ekstremalių sąlygų nėra buvę jau 10 metų“, – taip trečiadienį susirinkusius į BMW atstovų surengtą vairavimo sesiją perspėjo buvęs lenktynininkas, o dabar vairavimo instruktorius Darius Jonušis.

Prie vieno Molėtų rajone esančio užšalusio ežero pasitiko 10 skirtingų BMW automobilių su keturių varančiųjų ratų sistema „xDrive“. Prieš sėdant prie ekstremaliam pasivažinėjimui paruoštų automobilių vairo, dalyviai, visų pirma, buvo supažindinti su „xDrive“ technologija ir jos veikimu bei automobilio valdymo slidžiame kelyje principais. Išklausę profesionalių „Promo sportas“ instruktorių patarimų, vairuotojai perėjo prie praktinės dalies, kurios metu bandė pritaikyti ką tik įgytas žinias.

D. Jonušis pabrėžė, kad saugumui kelyje įtakos turi trys dalykai: vairuotojas, automobilis ir padangos. Pastarasis faktorius yra itin svarbus, mat visų keturių ratų bendras gumos plotas, besiliečiantis su keliu, yra ne didesnis už mažą popieriaus lapą.

„Žiemą padeda ir įvairios pagalbinės sistemos, tokios kaip „xDrive“. Paprastai kalbant, jeigu pats nesi geras vairuotojas, ši sistema tarsi sako: mes tau padėsim. Manęs, kaip buvusio lenktynininko, ji neerzina. Vis dėlto nepamirškite, kad ir kokios geros sistemos bebūtų, viskas priklauso nuo to, kaip vairuosite“, – pasakojo D. Jonušis.

BMW automobiliuose montuojama „xDrive“ sistema didina stabilumą bei palengvina jų valdymą važiuojant slidžia kelio danga. Ji reaguoja į besikeičiančias kelio sąlygas ir paskirsto varomąją jėgą tarp visų keturių automobilio ratų. Pavyzdžiui, automobiliui pradėjus slysti, didesnė jėga iš karto perduodama tiems ratams, kurie turi geresnį sukibimą su kelio danga. Iš viso „xDrive“ sistema diegiama 46 BMW modeliuose. Visų keturių varomų ratų sistemą BMW pristatė dar 1985 m.

Ant ežero ledo įrengtose specialiose trasose BMW atstovai kviestiniams svečiams šią savaitę siūlo išbandyti plačią modelių su „xDrive“ sistema gamą – nuo visureigių iki sportinių „M“ serijos automobilių: dyzelinius „BMW X1 25d“, „BMW X3 30d“, „BMW 520d“, „BMW 335d“, „BMW 530d GT“, „BMW X5 M 50d“ ir „BMW 530d“ su „M Performance“ paketu ir benzininius „BMW 535i“ bei „BMW M 135i“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)