„Toyota“ pardavimai 2013 metais kilstelėjo 2 proc. ir pasiekė 9,98 mln. automobilių, oficialiame pranešime ketvirtadienį informuoja „Toyota“. Jena silpna išliks ir toliau, todėl įmonei pavyks sėkmingai konkuruoti su užsienio bendrovėms – ji tikisi, kad šiais metais pirmą kartą parduotų automobilių skaičius perkops 10 mln.

Pasiekus 2014 metų planinį 10,32 mln. vidurkį įmonės pardavimų augimas, lyginant su 2013 metais, kilstelės 4 proc. Tiesa, šis parduotų automobilių kiekis bus pasiektas ne vien tik pačios „Toyota“ markės, bet ir jos antrinių įmonių „Daihatsu Motor“ bei „Hino Motors“. Iš viso „Toyota“ grupė ketina šiais metais pagaminti 10,43 mln. automobilių visame pasaulyje, t.y. 3 proc. daugiau nei pernai.

Praėjusiais metais amerikiečių GM pardavė 9,71 mln. transporto priemonių, arba 4 proc. daugiau nei 2012 metais. Jos konkurentė vokiečių „Volkswagen“ teigia, kad jos pardavimai kilstelėjo apie 5 proc. ir pasiekė daugiau kaip 9,7 mln. automobilių. Vokietijos gamintoja planuoja aplenkti GM ir „Toyota“ bei tapti didžiausia pasaulyje transporto priemonių gamintoja dar iki 2018 metų.

„Toyota“ savo pirmąją vietą buvo praradusi 2011 metais, kai po gamtinių kataklizmų Japonijoje ir Tailande nusileido GM bei „Volkswagen“. Tiesa, Japonijos bendrovė savo karūną atgavo jau 2012 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)