Neseniai mėgstamiausiu ADAC narių 2014-ųjų automobiliu buvo paskelbtas „Volkswagen Golf“. Buvo pranešta, kad balsus už šį modelį atidavė 34 299 žmonės. Iš tiesų balsuotojų buvo dešimt kartų mažiau – 3 409. Šiuos duomenis atskleidė Miunchene įsikūrusio dienraščio „Süddeutsche Zeitung“ tyrimas, o už klastojimą buvo atsakingas ADAC komunikacijos vadovas Michaelis Ramstetteris.

Vis dėlto tai tėra ledkalnio viršūnė. Aiškėja, kad ADAC tikrai melavo ir apie 2012 bei 2013-ųjų rinkimų rezultatus. Kol kas nėra žinoma, kiek laiko tesėsi apgavystės.

„Aš susipainiojau skaičiuose ir juos suklastojau“, – „Süddeutsche Zeitung“ pripažino iš darbo atleistas M. Ramstetteris.

Jo viršininkas, ADAC vadovas Karlas Obermairis, išsaugojo postą ir prižadėjo imtis visų priemonių siekiant ištirti šį skandalą.

ADAC asociacija vienija 19 mln. narių. Ji geriausiai yra žinoma dėl „Geltonaisiais angelais“ vadinamos techninės pagalbos kelyje. ADAC taip pat vertina ir automobilių saugumą.

Tai nėra pirmas atvejis, kai ADAC sukrečia skandalas. 2005 m. organizacija tyrė rumuniško „Dacia“ automobilio saugumą ir pranešime žiniasklaidai tvirtino, kad jis nėra saugus. Vis dėlto vėliau paaiškėjo, kad kompanija tyčia sugadino automobilio ratus ir taip pablogino testo rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)