Investicijos transporto priemonių tikrinimo technologijoms, kompiuterinei ir kitai įrangai sudaro 38 proc. skiriamų lėšų, visa kita investuojama į stočių infrastruktūrą.

„Netrukus šalies TA įmonėse įdiegsime naujovę, leisiančią transporto priemonių valdytojams iš anksto užsiregistruoti internetu. Tokiai registracijai pakaks užsukti į svetainę vta.lt“, - teigia asociacijos „Transeksta“ prezidentas ir įmonės „Tuvlita“ valdybos pirmininkas Antanas Dadurka.

Naujo techninių apžiūrų centro projektas
Jau žinoma, kad registruotis techninei apžiūrai internetu bus galima nuo 2014-ųjų vasaros, kai Vilniuje, Ukmergės gatvėje duris atvers naujas „Tuvlitos“ techninių apžiūrų centras. Pagal jo projektą numatyta schema, suderinsianti „gyvosios“ eilės klientus su užsiregistravusiais internetu. Pabrėžiama, kad nuo šiol vis didesnė svarba bus teikiama išankstinei registracijai – ji paranki ne tik techninės apžiūros įmonėms, optimizuojant besitikrinančiųjų srautus, bet ir paties vairuotojams, taupantiems savo laiką.

Per beveik metus duris atvėrė naujos techninės apžiūros stotys Raseiniuose, Klaipėdoje, Mažeikiuose ir Kaune, o viena naujausių – vasarą darbą pradėjusi Nemenčinės „Tuvlitos“ stotis. Čia suprojektuota klientų priėmimo aikštelė, padalinta į dvi sekcijas. Viena skirta pasirinkusiems bendrą eilę, kita – iš anksto užsiregistravusiems. Pastarieji, atvykę paskirtu laiku, priimami iš karto ir išvengia gaišaties.

„Transekstos“ teigimu, nepaisant išaugusių darbo sąnaudų ir investicijų, TA kaina lengviesiems automobiliams Lietuvoje ir toliau išlieka mažiausia Europoje. Latvijoje techninė apžiūra lengvajam automobiliui kainuoja 71 lt, Estijoje – 110 lt, Lenkijoje – 83 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)