Teisę Lietuvoje atstovauti legendinių sportinių automobilių „Porsche“ prekės ženklui šiemet gavusi tarptautinė įmonių grupė „Modus grupė“ atstovauja šiai markei ir Latvijoje. Saloną Vilniuje planuota atidaryti dar spalį, tačiau oficialios įkurtuvės buvo atidėtos porai mėnesių – tiek laiko prireikė iki galo suderinti visus „Porsche“ koncerno reikalavimus, kurie galioja šios markės atstovams visame pasaulyje.

„Ieškojome partnerių, kurie būtų stiprūs ir galėtų plačiai dirbti. Būtent tokia yra bendrovė „Prime Auto“. Manome, kad dabar yra tinkamas metas pradėti darbą su naujais partneriais, tikime šios rinkos ateitimi“, – sakė į Vilnių atvykęs „Porsche“ Rytų Europos regiono vadovas Marcusas Eckermannas.

Po „Modus grupės“ sparnu taip pat yra BMW, „Maserati“, „Alfa-Romeo“, „Mini“, „Jeep“ ir „Fiat“ markių atstovai.

Šiuo metu „Porsche“ salone dirba 10 žmonių komanda. „Modus grupės“ valdybos pirmininkas Jonas Jokštys teigė, kad ateityje galvojama klientams pasiūlyti ir „Porsche“ automobilių restauracijos paslaugas.

Naujajame „Porsche“ salone eksponuojami 3 automobiliai - naujasis „Porsche 911 Turbo“, „Porsche Panamera“ ir visureigis „Porsche Cayenne“. Šviežiausia naujiena, kuri kitų metų pavasarį papuoš šį saloną - naujasis „Porsche Macan“. Kitąmet Lietuvoje planuojama parduoti apie 100 „Porsche automobilių.

Salono atidarymo proga Lietuvoje pristatytas naujasis „Porsche 911 Turbo S“, turintis 3.8 l, 560 AG variklį. Šio „žvėries“ kaina – 745 tūkst. Lt.

Statys naują saloną

Nors „Prime Auto“ ką tik pradėjo oficialią „Porsche“ veiklą Lietuvoje, jau žinoma, kad kitąmet šios markės namai persikels į naują saloną, kuris įsikurs šalia Dariaus ir Girėno g. bei Pietinio Vilniaus aplinkelio sankirtos.

J. Jokšys DELFI atskleidė, kad investicijos į šį projektą siekia apie 10 mln. Lt. Naujajame „Porsche“ salone, kurio plotas sieks 1400-1500 kv.metrų, nuolat bus eksponuojami 6 automobiliai, servise veiks 6 keltuvai.

Legendiniai vokiški sportiniai „Porsche“ automobiliai gaminami nuo 1948 m. Gamintojo statistika rodo, kad apie 70 proc. visų kada nors pagamintų „Porsche“ automobilių vis dar važinėja gatvėmis visame pasaulyje.

Pagaliau oficialios atstovybės Vilniuje sulaukę „Porsche“ gerbėjai šiemet pažymėjo dar dvi šventines sukaktis: legendiniam „Porsche 911” sukako 50 metų, o „Porsche Klubas Lietuva“ skaičiuoja jau dešimtmetį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)