Maži visureigiai ir pseudovisureigiai, net nesiūlantys visų ratų pavaros, su kiek didesne prošvaisa ir masyvesniais buferiais pastaruoju metu sulaukia didelio pirkėjų susidomėjimo, tad „Renault Captur“, „Peugeot 2008“ ir „Opel Mokka“ pardavimai auga sparčiai, bet konkurentai nesnaudžia ir ketina rimtai pakovoti dėl vietos šiame segmente.

„IHS Automotive“ prognozuoja, kad šio segmento pardavimai šiemet sudarys apie 307 tūkst. vnt., o 2016 m. pasieks beveik 583 tūkst. vnt. „IHS Automotive“ duomenimis, po trejų metų šio segmento lyderiu Europoje bus „Peugeot 2008“, antrąją vietą turėtų užimti kol kas dar nepasirodęs „Volkswagen“ mažylis „Taigun“, o trečioje veikiausiai liks į taupius pirkėjus orientuotas „Dacia Duster“. Prognozuojama, kad be šiandien pirkėjams jau siūlomų modelių po trejų metų į segmento lyderių dešimtuką turėtų patekti ir mažas „Hyundai“ visureigis, „Fiat 500X“, „Toyota Urban Cruiser“ įpėdinis ir „Ford EcoSport“.

Hyundai Motor“ kol kas neatskleidžia, kada ketina Europos rinkai pateikti mažą visureigį, tačiau gamintojo Europos padalinio rinkodaros vadovas Markas Hallas leidiniui „Automotive News Europe“ teigė, kad jau apsispręsta dėl mažo visureigio pasirodymo, tačiau nėra nutarta dėl jo debiuto datos.

„Hyundai Motor Europe“ gamybos vadovas Allanas Rushforthas nesitiki, kad mažų visureigių segmentas bus toks pelningas, koks anksčiau buvo kompaktinių visureigių, nes konkurencija čia sparčiai didėja. „IHS Automotive“ spėja, kad mažas „Hyundai“ visureigis gali pasirodyti 2015 m. Tuo tarpu „Kia“ dėl mažo visureigio ketina apsispręsti iki šių metų pabaigos.

Europos automobilių rinka pirmąjį šių metų pusmetį smuko 6%, iki 6,65 mln. vnt., tuo tarpu visureigių pardavimai išaugo 6%, iki 1,06 mln. vnt. „Renault Captur“, „Peugeot 2008“ ir „Opel Mokka“ bendri pardavimai sudarė apie 60 tūkst. vnt., t.y. beveik visą 38% siekusį visureigių segmento augimą. Manoma, kad 2015-16 m. pasirodysiantis „Volkswagen Taigun“ greitai įsitvirtins mažų visureigių segmente ir pagal pardavimų apimtis nusileis tik „Peugeot 2008“.

„Fiat“, „Honda“ ir „Mazda“ taip pat planuoja pasiūlyti mažų visureigių. Jau kitą rudenį turėtų pasirodyti „Fiat 500X“, kuris kuriamas kartu su mažiausiuoju „Jeep“ modeliu. „Honda“ metais vėliau planuoja pasiūlyti „Jazz“ pagrindu sukurtą mažą visureigišką automobilį, maždaug tuo pat metu turėtų pasirodyti ir mažasis „Mazda“ visureigis.