Bavarijoje gimęs P. Schreyeris nuo 2006 m. dirbo „Kia Motors“ vyriausiuoju dizaineriu, o 2013 m. pradžioje buvo paskirtas viso „Hyundai-Kia“ dizaino centro prezidentu. Už penktojo pagal dydį automobilių gamintojo dizainą atsakingas P. Schreyeris yra tik antrasis dizaineris per visą 31 metų „Auksinio vairo“ apdovanojimų istoriją gavęs šį prestižinį įvertinimą. Pirmasis šį apdovanojimą 1995 m. gavo Giorgetto Giugiaro.

Šį apdovanojimą pastaraisiais metais taip pat gavo „Volkswagen“ Stebėtojų tarybos vadovas Ferdinandas Piëchas (2012 m.), „Ford Motor Company“ vadovas Alanas Mulally (2011 m.) ir BMW vadovas Norbertas Reithoferis (2010 m.). Apdovanojimus organizuoja „Bild am Sonntag“ ir „AutoBild“. Oficiali ceremonija vyks lapkričio 12 d. Berlyne.

„Aš nepaprastai didžiuojuosi gaudamas šį svarbų apdovanojimą. Tai didelė garbė man asmeniškai ir tuo pat metu mūsų dizaino komandos, kuri metų metus puikiai dirbo, pripažinimas visame pasaulyje,“ – sakė P. Schreyeris. Jis buvo atsakingas už savitos, daugybę apdovanojimų pelniusios „Kia“ dizaino kalbos kūrimą ir jo suprojektuota radiatoriaus grotelių „tigro nosis“ tapo neatsiejama prekinio ženklo dalimi.

„Kia Motors Corporation“ suteikė man unikalią galimybę nuo nulio sukurti visiškai naują automobilių prekinio ženklo veidą. Bendra atsakomybė už visą „Hyundai Motor Group“ dizainą dar labiau sustiprino siekį vesti „Hyundai“ pirmyn ir aiškiai išskirti dviejų prekinių ženklų dizaino strategijas,“ – paaiškino 60-metis dizaineris.

P. Schreyeris mokėsi Miuncheno universitete Taikomųjų mokslų fakultete ir Londono Karališkame menų koledže, kuriame 2007 m. jam buvo suteiktas garbės daktaro laipsnis. Prieš prisijungdamas prie „Kia“ komandos, P.Schreyeris buvo atsakingas už kitų modelių kūrimą, tokių, kaip „Audi TT“, „Volkswagen New Beetle“ ir „Volkswagen Passat“.

Dirbdamas „Kia“ kompanijoje P.Schreyeris išvystė dizaino aiškumą ir paprastumą skleidžiančią filosofiją, kurios indėlis prekinio ženklo sėkmei – milžiniškas. Per paskutinius penkerius metus „Kia“ padvigubino savo pardavimus ir 2012 m. pardavė daugiau nei 2,7 mln. automobilių. „Hyundai“ pastaraisiais metais taip pat galėjo džiaugtis augimu – pernai buvo parduoti 7,1 mln. automobilių. Daugiau nei 155 tūkst. šių automobilių iškeliavo į Vokietiją. Dabar šioje šalyje „Kia“ grupė yra didžiausia automobilių importuotoja.

P. Schreyerio vadovaujamos „Kia“ dizaino studijos Korėjoje, JAV ir Frankfurte sukūrė daugybę įspūdingų automobilių, įskaitant kultinį krosoverį „Kia Soul“, dinamiškąjį visureigį „Kia Sportage“, elegantiškai sportišką „Kia Optima“, „Kia POP“ koncepcinį elektromobilį, „Kia GT“ dizainą bei sportiško kompaktiško keturiais ratais varomo „Kia Provo“ konceptinio modelio dizainą.

Dabar visa „Kia“ modelių gama atspindi P. Shreyerio dizaino braižą. Paskutinis modelis, kuris buvo sukurtas vadovaujantis P.Schreyerio gairėmis – naujasis „Kia Carens“. Šis, dinamiškumu ir patogumu šeimai pasižymintis vienatūris Europoje buvo pradėtas pardavinėti šių metų gegužę.

„Auksinis vairas“ yra laikomas vienu svarbiausių apdovanojimų Europoje. 1976 m. pradėtas rengti konkursas renka geriausius metų modelius. Nuo 1983 m. įsteigta „Garbės Auksinio vairo“ nominacija automobilių pasaulio lyderiams už jų nuopelnus. Šiuo apdovanojimu taip pat buvo įvertinti ir du lenktynininkai – Michaelis Schumacheris (1993 m.) bei Lewis Hamiltonas (2007 m.).

Pagal tam tikras kategorijas laimėtojus renka „Bild am Sonntag“ ir „AutoBild“ skaitytojai bei nepriklausoma komisija, kurią sudaro 40 įžymybių, lenktynininkų, inžinierių, dizainerių ir automobilių pasaulio žurnalistų komanda. „Garbės Auksinio vairo“ laimėtoją renka dviejų leidinių atstovai ir „Axel Springer“ leidykla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)