Elonas Muskas nurodė, kad greičiausiai akumuliatorių trūkumas bus jaučiamas iki 2014 metų, kai bendrovei dalis pradės tiekti JaponijosPanasonic“.

Šie metai įmonės akcijoms buvo permainingi: iki rugsėjo vertybinių popierių vertė pakilo 400 proc. ir pasiekė rekordą, tačiau jų vertė vėliau sumenko kiek daugiau nei 20 proc.

Dar antradienį „Tesla“ pranešė, kad jos ketvirčio pajamos nepasiekė analitikų prognozių. Liepos-rugsėjo mėnesiais įmonės grynieji nuostoliai pasiekė 38 mln. JAV dolerių. Nors 2012 m. duomenys buvo blogesni, tačiau investuotojai susirūpinę dėl trumpalaikių bendrovės perspektyvų.

„Mūsų gaminių paklausa gera, tačiau nespėjame surinkinėti naujų transporto priemonių. Nėra prasmės skatinti paklausą, jei negalime įvykdyti ir jau turimų užsakymų“, – kalbėjo E. Muskas.

Bendrovė prognozavo parduosianti apie 6 tūkst. naujų automobilių, tačiau sugebėjo parduoti tik 5,5 tūkst. Analitikai tikėjosi geresnių rezultatų, todėl įmonės akcijų vertė sumenko, o ekspertai ėmė abejoti elektra varomų automobilių ateitimi.

„Rinkos nerodė didžiulio poreikio įsigyti tokius automobilius“, – teigė „Stifel“ analitikas Jamesas Albertine.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)